2011. április 15. 11:52

Környezethasználati szempontból nincs akadálya a győri Audi gyár bővítésének. Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség a debreceni székhelyű természetvédelmi civil szervezet fellebbezését elbírálta és helyben hagyta a környezethasználati engedély kiadásáról szóló első fokú határozatot - mondta újságíróknak Németh Zoltán, a győri székhelyű észak-dunántúli környezetvédelmi hatóság igazgatója pénteken.

Ez azt jelenti, hogy lehetővé válik a győri Audi gyár fejlesztése.

A főfelügyelőség döntésével  az Audi gyár beruházásával kapcsolatos környezetvédelmi tárgyú engedély másodfokon jogerőre emelkedett. Ennek megléte az építési engedélyezési eljárás fontos feltétele. Az építési engedély ugyanis csak a környezethasználati engedély birtokában adható ki - magyarázta az igazgató.

Az Audi mintegy 900 millió eurós beruházás keretében bővíti győri kapacitásait 2013-ig, s ezzel közvetlenül 1800 munkahelyet hoz létre- jelentette  be még tavaly szeptemberben Orbán Viktor miniszterelnök és Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke.

A beruházás  eredményeként 2013-tól évente több mint 125 ezer gépkocsit gyártanak az Audi  magyarországi telephelyén, az Audi Hungaria Kft.-ben.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.