2p

A belügyminisztérium irányította rendőrség nyomoz a belügyminisztérium felügyelete alá tartozó tankerületek vezetői ellen.

Miután múlt héten kiderült, hogy egy budapesti tankerületi központ gazdasági vezetőjével szemben büntetőeljárás indult vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt, a Népszava a rendőrségnél kérdezett rá, mi a helyzet a tankerületi igazgatók elleni nyomozások ügyében. (A magyar kormányzati struktúra és a sors különös fintora, hogy mind a rendőrség, mind az oktatás Pintér Sándor belügyminiszter fennhatósága alá tartozik.)

Polt Péter legfőbb ügyész tavaly azt közölte, hogy három esetben indult nyomozás tankerületi igazgatókkal összefüggésben, most az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy

"vesztegetés elfogadása és sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt továbbra is tart a nyomozás két tankerületi igazgatót érintően a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságon és a Dunakeszi Rendőrkapitányságon. Egy harmadik esetben, amelyben ugyancsak egy tankerületi vezető volt érintett hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt, megszüntették a nyomozást idén január 18-án, mert a nyomozóhatóság szerint mégsem történt bűncselekmény."

Az a rendőrség nem árulta el, mely tankerületi központnál dolgozott a legutóbbi ügyben érintett, több tízmillió forint jogosulatlan megszerzésével gyanúsított illető, de a Tanítanék Mozgalom múlt héten a Belső-Pesti Tankerületi Központra ragasztott "Ne lopj!" feliratú papírlapokat.

A tankerületi központokat felügyelő Klebersberg Központ nem árulta el, melyik az érintett tankerületi központ, ahogy arról sem nyilatkoztak a lap kérdésére, hogy ők tettek-e feljelentést az ügyben, illetve tudtak-e a visszélésekről.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!