<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A Legyél Te Is Pénzügyi Junior Klasszis pénzügyi edukációs diákverseny megyei elődöntőinek második napján veszprémi, somogyi, baranyai és Fejér megyei szakképző iskolások és technikumi tanulók mutatták be pénzügyi jártasságukat a zsűrinek. Amelynek tagjai nemcsak kérdezték, hanem a feladatok értelmezésével edukálták is a versenyzőket.  A megyei elődöntők még november 22-ig folytatódnak, azt követően áll össze az országos döntőbe jutott csapatok névsora.

A befektetési lehetőségek értékeléséhez tisztában kellett lenniük a diákoknak a kockázatok és a hozamok mágikus háromszögével. A zsűri arra is kíváncsi volt, milyen élethelyzetben milyen vállalkozási formákat ajánlanának a versenyzők, és mennyire vannak tisztában a kriptodevizák működésével. A mindennapi életükből vett példákkal illusztrálták, mit tehetnek a bolygó megmentéséért.

A Privátbankár.hu 2020 óta idén ősszel már ötödik alkalommal rendezi meg a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis pénzügyi edukációs versenyt.  A mostanira rekord számú jelentkezés érkezett, több mint ezer csapat jelezte részvételi szándékát.  Ezúttal az ország szakképző iskolásai és technikumi diákjai adnak számot arról, mit tanultak eddig, és milyen tudással gyarapodnak a verseny fordulói során. Tavasszal hagyományosan az ország gimnazistái versenyezhetnek, ősszel pedig a szakképző iskolások és technikumi diákok, akiknek az iskolapadból kilépve nagy valószínűséggel a vállalkozói szférában kell helyt állniuk.

A 2. versenynap győztesei:

Baranya megye
Radnótisták - Baranya Megyei SZC Radnóti Miklós Közgazdasági Technikum, Pécs
Csapatkapitány: Babos Dániel Gergő. Felkészítő tanár: Poronyi Péter

Fejér megye
Rombolók - Kisalföldi ASzC Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola, Székesfehérvár
Csapatkapitány:  Kuglics Gréta. Felkészítő tanár: Alföldi-Stanicsek Mónika

Somogy megye
Ikonok - Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium
Csapatkapitány: Házas Panna.  Felkészítő tanár: Zuborné Kovács Henriett

Veszprém megye
Pénzlesők - Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Technikum
Csapatkapitány: Pacher Kíra. Felkészítő tanár: Wolfné Zsebők Júlia

Velük már nyolcra bővült a december 8-i, országos döntő mezőnye, amit Budapesten rendeznek meg. Ezen nemcsak a győztes csapat tagjai részesülnek jutalomban, hanem minden jól szereplő diák is, mert a verseny támogatói, szakmai partnerei számos értékes díjat ajánlottak fel:

  • a döntő első három helyezett csapatának tagjai és kísérő tanára számára egynapos bécsi tanulmányút az Erste Banktól
  • 20 x 10 000 forintos ajándékutalványt a döntőbe jutott csapatok felkészítő pedagógusainak a Magyar Államkincstártól
  • 3 x 50 000 forint összegű ajándékutalvány az MKB Private Bankingtól és a Takarékbank Private Bankingtól az első három helyen végző csapatnak, továbbá 50 000 forintos ajándékutalvány a „Feltörekvő Junior Klasszisnak” – azaz a legnagyobb fejlődést elérő, a döntőbe jutott csapatok közül a legalacsonyabb tanulmányi átlaggal rendelkező csapatnak és felkészítő tanárának
  • 200 000 forintos díj a legtöbb csapatot indító iskoláknak a Diófa Alapkezelőtől
  • az első hat legjobb csapatnak egy-egy szabadulószobás élményprogram a CIB Banktól
  • a legtöbb csapatot indító iskolának egy laptop a Magyar Biztosítók Szövetségétől