2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tavaly még nem, idén már nem jár a jutalom?

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint a Belügyminisztérium több száz pedagógust fosztott meg a nekik járó, két-három havi fizetésüknek megfelelő jutalomtól.

"A történet kafkaian abszurd. A pedagógusoknak ugyanis jubileumi jutalom ("nagyvonalú" kettő illetve három havi bér) jár, amikor a hivatalban eltöltött idejük eléri a 25 , 30, illetve 40 évet. A jutalmat azon a napon folyósítják, amikor a pedagógus számított szolgálati ideje elérte az 'ünnepi' határt"

- ismerteti a körülményeket Hadházy. Csakhogy az új státusztörvénnyel a korábbiakkal ellentétben immár az alapítványi, egyházi iskolákban ledolgozott éveket is beleszámítják a szolgálati időbe.

"És itt jön csavar: a törvény szerint a pénzt a 25., 30., 40. év elérésének napján kell folyósítani. Csakhogy a megváltozott számítás szerint több száz olyan tanár van, aki a jan.1. előtti rendszerben MÉG NEM ÉRTE EL a jubileumot, a január 1. utáni szabályok szerint azonban MÁR TÚL IS LÉPETT RAJTA (mert pl korábban egy évet alapítványi iskolában dolgozott, amit mostantól beszámítanak, korábban pedig nem). Nos, a nemzet ezen napszámosai január 1. előtt MÉG nem kaptak jutalmat, mert még nem érték el az évfordulót jan. 1. után MÁR nem kapnak, mert az új számítás szerint már túl vannak rajta..."

- írja a képviselő, aki szerint csak egy Facebook-csoportban közel 500 így hoppon maradt pedagógus jelezte, hogy vele is ez történt.

Ha azt gondolnánk, csak adminisztratív hibáról lenne szó, csalódnunk kéne, ugyanis az érintettek megkeresték a tankerületeket, ahonnan rendre elutasító választ kaptak.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!