1p

Energetikai korszerűsítés kezdődött a MATE szarvasi telephelyén, a könyvtár mellet természetesen a konferenciaközpont is megújul - uniós forrásból.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szarvasi Anna-ligetben található könyvtár- és konferenciaépületében 134,2 millió forintos korszerűsítést hajtanak végre - uniós támogatással.

Az egyetem a fejlesztésről az MTI-vel azt közölte: cserélik a nyílászárókat, új levegő-víz hőszivattyús rendszert építenek be, javítják és festik a belső falfelületeket és a mennyezetet, új villamos főelosztót létesítenek, az épület körül térburkolatot készítenek, valamint szigetelik a lábazatot, a homlokzatot és a tetőt. A fejlesztés eredményeként 57 százalékos energiamegtakarítás várható.

Emellett elkezdődött a beszerzési eljárás a Tessedik-épület Szabadság úti épületkomplexumának rekonstrukciójával kapcsolatban is, ennek legfontosabb célja a homlokzat és a tető felújítása lesz - írták.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!