TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A munkahelyi diszkrimináció fajsúlyos témájával indított a Civil Sziget uniós sátra. A kerekasztal-beszélgetésben az állam és a civil oldal egyaránt szót kapott. Az mfor.hu a hallgatóság soraiban ült.

Noha mindenkit érhet diszkrimináció munkahelyen és civil élete során egyaránt, a legtöbb atrocitásnak a roma származásúak vannak kitéve, állították a beszélgetés résztvevői. "A panasz jogosságát mindig kivizsgáljuk, ehhez olykor az Egyesült Államokból 5-6 éve átvett tesztelési módszert használjuk" - mesélte Iványi Klára, a Másság Alapítvány által működtetett Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) szociális munkása.

Amennyiben a meghirdetett állás még él, tesztelő párost küldenek ki, melynek tagjaival utólag kérdőívet töltetnek ki. Ebben olyan apróságnak tűnő mozzanatokra is rákérdez az iroda, hogy kinek köszöntek, illetve megkínálták-e bármivel (kávé, üdítő) a pályázót az interjú során. A munkahely mellett a módszert a vendéglátóiparban is használják, mivel e két területen sérülnek leginkább a jogok.

A munkaügyekben 300-500 ezer forintos bírságot szabhatnak ki, amennyiben az iroda jogi útra tereli az esetet és abból győztesként kerül ki. A vendéglátás ennél olcsóbban, mindössze 100-150 ezer forint megfizetésével megússza. Az alacsony díjak a szakértők szerint nem riasztják el a vállalatokat, ám az uniós csatlakozás óta a diszkrimináció a köztudatba került, ezért a módszerek is finomodtak. "Könnyes megbánást nem tapasztalunk, s a bírságot is vagy befizeti a vállalat, vagy nem. Ez utóbbi további ügyeket generál" - mutat rá a rendszer hiányosságaira Iványi.

Borúlátó volt dr. Fulman Imre, az Egyenlő Bánásmód Hatóság elnökhelyettese is. Az iroda tavaly 490 esetben foglalt állást, idén a hatodik hónapra már túl vannak az ötszázon. Az Európában legszélesebb jogkörrel rendelkező hatóság a jogaiban sértett személyek és csoportok védelmében élhet közérdekű igényérvényesítési jogával, s munkajogi, személyiség jogi pert is indíthat. Az ügyek 40 százalékát a munkahelyi diszkrimináció teszi ki, melyből hatvan százalékban roma személyek a sértettek. A fennmaradó hányadban fogyatékkal élőket ér hátrányos megkülönböztetés.

A hatóságnak az ügyek 98 százalékában azok után is igazat adtak, hogy az elmarasztalt vállalat fellebbezett az ítélet ellen. Az ötvenezer és hatmillió forint közötti bírságnak Fulman szerint sincs visszatartó ereje. A szakértő szerint sokkal kiforrottabb a rendszer az USA-ban, ahol olyan magas a bírság mértéke, amely akár lehetetlenné teheti egy adott szervezet működését is.

Istvánko Viktória

Menedzsment Fórum

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.