3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Bizalmi vagyonkezelés vagy vagyonkezelő alapítvány, netán private banking? Szerencsére ma már szélesebb palettáról választhatnak azok, akik azt szeretnék, hogy haláluk esetén se vesszen el a vagyonuk, ahhoz mindenekelőtt a családtagjaik maradéktalanul hozzájussanak. Lapcsoportunk ma 17 órakor kezdődő Klasszis Klub Live! rendezvényének második panelbeszélgetésén e témát járjuk körbe meghívott szakértőinkkel. Regisztráljon és jöjjön! 

Mi lesz a vagyonunkkal, ha történünk velünk valami, vagy a tulajdonunkban lévő cégünket valamilyen támadás éri? Bizonyára nem keveseket foglalkoztató kérdés ez. Hosszú éveken át rögtön a végrendeletre gondoltunk, amikor azt latolgattuk, vajon hogyan tudjuk biztosítani, hogy halálunk után ne vesszen el a vagyonunk, az az utódjainkhoz vagy az általunk kedvezményezett(ek)hez kerüljön.

Szerencsére azonban a lehetőségek tárháza ma már jóval szélesebb. Szinte napra pontosan egy évtizeddel ezelőtt, 2014. március 15-én lépett hatályba az a rendelkezés – a Polgári törvénykönyv módosításával –, amely immár megfelelő jogszabályi kereteket adott az addig úgymond „szürkezónában” létező bizalmi vagyonkezelésnek, mint a családi vagyontervezés és vagyonvédelem fontos és hatékony eszközének. Más kérdés, hogy igazából csak az utóbbi időben vált keresetté, kezdtek élni egyre többen e lehetőséggel.

Fontos a családi vagyonvédelem és -tervezés
Fontos a családi vagyonvédelem és -tervezés
Fotó: MTI

De mi is pontosan a bizalmi vagyonkezelés? Ki számára lehet elsősorban alkalmas? Kedvezőbbek például, mint a vagyonkezelő alapítványok? Amelyek létrehozására ugyancsak szinte napra pontosan fél évtizede, 2019 márciusától van lehetőség. Mi ezek lényege, miben térnek el például a másik két, ugyancsak vagyonvédelemre és -tervezésre alkalmas másik két entitásról, a magánalapítványtól, illetve a családi alapítványtól?

Vagy netán keressük fel a Magyarországon működő mintegy tucatnyi privátbankári szolgáltató egyikét és bízzuk rájuk a vagyonunk kezelését? Hogyan működnek ezek, mennyi a beugró, hogyan történik a vagyon kezelése, miért és kinek is jó a private banking?

Ezekre a kérdésekre is válaszolnak a Klasszis Klub Live! következő, március 27-én, szerdán 17 órakor kezdődő rendezvényének második panelbeszélgetésén meghívott vendégeink:

  • Magyar Csaba, a Crystal Worldwide Zrt. vezérigazgatója
  • Pillár Zsolt, az Equilor Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója
  • Varga Szabolcs, a Gutmann Magyarország Befektetési Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója

Az eseményen személyesen és online is részt lehet venni, melyet követően máris lehet kérdezni a szakértőktől.

Regisztráljon most! >>> 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!