3p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kötött utasbiztosítások alapján az őszi hónapokban nem ide utaznak a legtöbben.

Nyáron Horvátország, télen Ausztria verhetetlen a magyar utazók körében, az idén ősszel azonban Olaszország szerezte meg az első helyet a Bank360.hu-n kötött utasbiztosítások alapján. Szeptember-novemberben az átlagos díj 9500 forint volt, a legolcsóbb biztosítás Ausztriába, a legdrágább az USA-ba szólt. A szerződések több mint felét már az utazás előtti napon vagy aznap kötötték.

A nyári kedvenc Horvátországot megelőzve Olaszország volt a legnépszerűbb őszi célpontja azoknak a Magyarországról külföldre utazóknak, akik a Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorával kötötték meg a szerződéseiket. A szeptember és november között létrejött biztosítások 14 százalékának Olaszország volt az úti célja, míg 8 százaléknak Horvátország és 7 százaléknak Görögország. A sorban Spanyolország és a magyarok téli kedvence, Ausztria következett 6-6 százalékos részesedéssel.

Hová utaznak most a magyarok? Fotó: Pixabay
Hová utaznak most a magyarok? Fotó: Pixabay

A legtöbb utasbiztosítást már nem tengerparti nyaralásra igényelték az utazók, mint nyáron, hanem városlátogatásra (52 százalék), bár még sokan mentek tengerpartra az utószezonban is (32 százalék). Üzleti és egyéb céllal 12 százaléknyian keltek útra, 3 százalék extrém sportolni, 1 százalék pedig fizikai munkát végezni ment külföldre. Őszre az utak többségének hossza lerövidült a nyáron jellemző 8 napról 4-5 napra, ami ugyancsak a városnéző túrák népszerűségére vezethető vissza.

Az ősszel is nyarat keresők körében népszerű célpont volt az Egyesült Arab Emírségek, ahogyan sok magyar utazott Indonéziába, Thaiföldre, Srí Lankára és Maldív-szigetekre, illetve a karibi térségbe, például Dominikára vagy Aruba szigetére is.

Pár száz forinttól 150 ezer forintig kötöttek biztosításokat

Az utasbiztosítások túlnyomó többségét egy vagy két főre kötötték. Az átlagos díjösszeg 9500 forint volt, az egy biztosítottra jutó napi díj pedig 820 forint. A legolcsóbb kötvény 362 forintba került, amely most is egynapos ausztriai, városnézős utazásra szólt.

A legmagasabb biztosítási díj ezúttal 150 ezer forint volt, ami egy utazó három hónapos útját biztosítja az Amerikai Egyesült Államokban. Három személy egy hónapos, brazíliai tengerparti nyaralásra indult mintegy 100 ezer forint díjért kötött biztosítással. Közel ennyibe került egy három hetes mexikói látogatás biztosítása is öt utazó részére.

A kiutazók 35 százaléka az utazás előtt egy nappal, 21 százaléka pedig az utazás napján kötötte meg mobilján vagy számítógépén az utasbiztosítását. Akadt azonban két olyan utas is, aki az utazása előtt közel egy évvel már leszerződött. A kiutazók több mint 60 százaléka repülőre szállt, közel negyede autóval utazott, a többiek busszal, vonattal vagy motorral közlekedtek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!