5p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Ön tudta, hogy a 60 éves holdnaptár-ciklus szerint február 11-én a Sárkány évébe lépünk? Kezdődik a holdújév, a Loszár, amelyet immár hagyományosan, a Magyar-Bhutáni Baráti Társaság is megünnepel Budapesten. Megnéztük, milyen hagyományokat őriznek és elmondták azt is, hol tart most a Bhutánba irányuló turizmus.

Ez a kicsiny, Kína és India közé szorult ország sok évszázadig szinte zárva volt a turisták elől, ám a XXI. század „kinyitotta”. Kérdés, mennyire akarnak ma az ott élők nyitni, akik a kecsegtető profitajánlatok ellenére is szeretnék megőrizni életformájukat? Nos, úgy tűnik, mindkét szándék észlelhető, mert nemrég luxusszállodát avattak, amely őrzi a bhutáni stílust és az ősi hagyományokra épül.

Bhutáni felségjelek. Fotó: wikipedia
Bhutáni felségjelek. Fotó: wikipedia
Ahogy Valcsicsák Zoltán, a Magyar-Bhutáni Baráti Társaság elnöke elmondta, a hagyományosan az Andrássy úti MagNet házban tartandó eseményen, február 13-án elhangzik majd beszámoló a kis ország életének eseményeiről. Lesz filmvetítés, valamint  beszélgetés Zurbó Dorottya dokumentumfilm készítővel, akinek új filmje, A boldogság ügynöke, a januári Sundance Filmfesztiválon debütált. Tombola, kirakodó vásár, jótékonysági  aukció is várja az érdeklődőket.

Ötcsillagos kényelem a rizsföldeken

De nézzük, milyen is egy szálloda a legegzotikusabb ázsiai országban? Ahogy arról a Travel and Leisure amerikai szaklap tudósítója beszámol, mindenekelőtt illeszkedik a slow, azaz lassú turizmus szlogenjéhez, amely az egész országot jellemzi.

Ne siess, ne aggódj – olvasható egy kézzel festett útszéli táblán Punakha, egy trópusi árnyalatú völgy felé vezető úton. A Punakha dzong, egy fehérre meszelt erődítmény, amely két folyó közé ékelődik, és a királyság egyik legrégebbi és legszebb épülete. Az egész évben kellemes időjárásnak köszönhetően Punakhában a szálláshelyek szabadtéri medencékkel rendelkeznek, amelyeknek nagy a sikere a turisták körében, ugyanis az egész napos, vezetett túrák olykor fárasztók.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával
Bejelentkezés / Regisztráció

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!