<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Gazprom orosz gázipari cég számításai szerint 11,4 milliárd euróba kerül a Török Áramlat gázvezeték négy szakaszának megépítése, áfa nélkül.

Az első szakasz létrehozásához 4,3 milliárd euróra lesz szükség - mondta el a Gazprom egyik vezetője egy hétfőn tartott telekonferencián. Oroszország a kormányközi megállapodás értelmében két javaslatot tett a török fél asztalára: egy szakaszra és négy szakaszra. A TASZSZ jelentése szerint a török oldal még nem adott választ.

A hírügynökség emlékeztetett Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszternek arra a július végi kijelentésére, hogy Oroszország a maga részéről egy-két héten belül kész aláírni az első szakaszról szóló megállapodást. A második-negyedik szakasz továbbítaná az orosz földgázt Európába.

Az ukrán tranzitvonalat kiváltó Török Áramlat a tervek szerint évi 63 milliárd köbméter kapacitású lesz, és 2020-ra 47 milliárd köbméter földgázt szállít Európába Görögországon keresztül, 16 milliárd köbmétert pedig közvetlenül Törökországnak. A vezeték első, 15,75 milliárd köbméter kapacitású szakaszát 2017-ben helyeznék üzembe.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.