2017. december 6. 10:10

A közel 11 milliárdos nyerő ajánlatot kormánybarát cégek adták, akik a becsültnél 10 százalékkal drágábban csinálják meg a munkát.

Augusztus 11-e helyett augusztus 31-ig lehetett jelentkezni a Miniszterelnökség által kiírt közbeszerzési pályázatra, melynek során a Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes felújítására kerestek kivitelezőt. Az épületet a kormány úgy újítja fel, hogy azt korábban egy kormányhatározattal a Magyar Református Egyház tulajdonába adták, hogy azt a szomszédban működő Károli Gáspár Református Egyetem használhassa.

Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes (Fotó: eloben.hu)

A felújítás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az MG Építés Tervező és Szolgáltató Kft. tervei alapján végzik el, a konzoricum a munkáért nettó 303 millió forintot kapott.

A felújításra a közbeszerzési eljárást július 5-én írták ki, de csak most sikerült nyertest hirdetni. Az uniós hirdetmény szerint a győztes konzorcium a W-É-B 2017 Konzoricum lett, tagjai pedig kormánybarát, közbeszerzéseken remeklő cégek:

  • a West Hungária Bau Kft.,
  • az Épkar Zrt.,
  • és a Build IT Mérnökiroda.

A munkát a becsült 9,49 milliárd forint helyett 10,7 milliárdért végzik el, ami 10 százalékos költségemelkedést jelent. Az eljárás során a tájékoztatás szerint még egy pályázat érkezett a munkára, de hogy kitől, az nem derül ki a hirdetményből.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.