2017. december 6. 10:10

A közel 11 milliárdos nyerő ajánlatot kormánybarát cégek adták, akik a becsültnél 10 százalékkal drágábban csinálják meg a munkát.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Augusztus 11-e helyett augusztus 31-ig lehetett jelentkezni a Miniszterelnökség által kiírt közbeszerzési pályázatra, melynek során a Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes felújítására kerestek kivitelezőt. Az épületet a kormány úgy újítja fel, hogy azt korábban egy kormányhatározattal a Magyar Református Egyház tulajdonába adták, hogy azt a szomszédban működő Károli Gáspár Református Egyetem használhassa.

Károlyi-Csekonics Palotaegyüttes (Fotó: eloben.hu)

A felújítás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az MG Építés Tervező és Szolgáltató Kft. tervei alapján végzik el, a konzoricum a munkáért nettó 303 millió forintot kapott.

A felújításra a közbeszerzési eljárást július 5-én írták ki, de csak most sikerült nyertest hirdetni. Az uniós hirdetmény szerint a győztes konzorcium a W-É-B 2017 Konzoricum lett, tagjai pedig kormánybarát, közbeszerzéseken remeklő cégek:

  • a West Hungária Bau Kft.,
  • az Épkar Zrt.,
  • és a Build IT Mérnökiroda.

A munkát a becsült 9,49 milliárd forint helyett 10,7 milliárdért végzik el, ami 10 százalékos költségemelkedést jelent. Az eljárás során a tájékoztatás szerint még egy pályázat érkezett a munkára, de hogy kitől, az nem derül ki a hirdetményből.

mfor.hu