<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Nem sokáig volt tulajdonosa a válogatott focista a legutóbbi cégének.

A volt válogatott focista, a Debrecen középpályása, Dzsudzsák Balázs a jelek szerint már évek óta készül az aktív pályafutása utáni időszakra. Több gazdasági érdekeltség fűződik már a nevéhez, ezek ráadásul mind más-más - olykor egészen szokatlan és ritka - területen működnek. 2021 végén még arról lehetett olvasni, hogy újabb céget alapított, mely fő tevékenységi köre fa-, építőanyag-, szaniteráru-nagykereskedelem.

A BGZN Tüzép Kft. néven létrehozott társaságot azonban nem egyedül a focista alapította: Dzsudzsákhoz hasonlóan 33 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett Erdélyi Zoltán, 34 százaléka pedig a csömöri illetőségű Gyöngy Gábornak volt. Ez az állapot azonban napra pontosan egy évig maradt fenn.

A BGZNP Tüzép Kft. cégkivonatában ugyanis már csak egyedül Gyöngy Gábor szerepel tulajdonosként. Ám más furcsaság is feltűnik az Opten adatbázisában. Mégpedig az, hogy 2022. november 23-án vagyonrészesedés lefoglalását jegyezték be Gyöngy Gábor üzletrészére. Joggal vetődik fel a gondolat, hogy Dzsudzsákék kiszállásának köze van a harmadik üzlettárs vagyoni részesedésével történtekhez. Valójában van összefüggés, ám nem úgy, ahogy azt elsőre gondolhatnák sokan.

Négy gazdasági érdekeltsége maradt. Fotó: MTI
Négy gazdasági érdekeltsége maradt. Fotó: MTI

A cégbíróságra benyújtott, 2022. november 22-i taggyűlési jegyzőkönyv választ ad ugyanis minden kérdésre. Eszerint Dzsudzsák Balázs és Erdélyi Zoltán is egyaránt eladásra kínálta az üzletrészét, melyet Gyöngy Gábor szerzett meg adásvételi szerződés révén. Mindez egy nappal a vagyoni részesedés lefoglalásának bejegyzését megelőzően történt.

Ugyanezen jegyzőkönyv következő pontjából kiderült, hogy

Erdélyi Zoltán és Dzsudzsák Balázs is egyaránt 20-20 millió forintos kölcsönt nyújtott a társaságnak korábban.

A tulajdonrészük eladásával a követelésük még változatlanul fennáll, ezért úgy állapodtak meg, hogy a tartozásért a vevő, vagyis Gyöngy Gábor, mint magánszemély vállal készfizető kezességet. Vállalta ugyanakkor azt is, hogy közjegyző előtt tartozáselismerő nyilatkozatot tesz, vagyis ennek nyoma volt látható az Opten adatbázisában. A vagyoni részesedés lefoglalását egyébként a cégkivonatba is bejegyezték a cégbírósági dokumentumok alapján, ám ezt a foglalást végül november 28-án feloldották, ami a tartozás kiegyenlítésére enged következtetni.

Dzsudzsák Balázs nem marad cég nélkül

Noha a BGZN-től rövid időn belül megvált, ezen kívül is marad több - és régebbi - céges érdekeltsége is. Legrégebbi cége a sportszer-kiskereskedelemmel foglalkozó DB7.hu Kft., mely tavaly 2 millió forintos árbevételből valamivel több mint 32 milliós veszteséget hozott össze.

2019-ben belépett az egészségügy területére is: többedmagával megalapította a Rába Medical Invest Kft.-t és a Rába Medical Center Kft.-t is. Utóbbi végül a Rába Medical Invest leánycége lett, így ma már Dzsudzsák közvetlenül birtokolja a Rába Medical Centert, mely tavaly már igen szép évet zárt, 162,7 millió forintos bevételből 47,1, milliós tiszta profit lett év végén. Ellenben az anyagcégnek kicsit még döcögős volt a 2021-es éve. Noha közel 22,5 milliós bevételt el tudtak könyvelni, az évet 21,6 milliós veszteséggel zárták.

A focista legújabb cége a 2021-es alapítású Első Magyar Léghajógyár Kft., melynek főtevékenysége légi- és űrjárműgyártás, valós tevékenységbe azonban még a mai napig nem fogott bele - legalábbis a beszámoló alapján. 2021-ben ugyanis egy forint árbevételt sem tudott elkönyvelni, viszont a minimálisan felmerülő kiadások miatt 386 ezer forintos veszteséggel zárta az évet.