4p

Nem sokáig volt tulajdonosa a válogatott focista a legutóbbi cégének.

A volt válogatott focista, a Debrecen középpályása, Dzsudzsák Balázs a jelek szerint már évek óta készül az aktív pályafutása utáni időszakra. Több gazdasági érdekeltség fűződik már a nevéhez, ezek ráadásul mind más-más - olykor egészen szokatlan és ritka - területen működnek. 2021 végén még arról lehetett olvasni, hogy újabb céget alapított, mely fő tevékenységi köre fa-, építőanyag-, szaniteráru-nagykereskedelem.

A BGZN Tüzép Kft. néven létrehozott társaságot azonban nem egyedül a focista alapította: Dzsudzsákhoz hasonlóan 33 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett Erdélyi Zoltán, 34 százaléka pedig a csömöri illetőségű Gyöngy Gábornak volt. Ez az állapot azonban napra pontosan egy évig maradt fenn.

A BGZNP Tüzép Kft. cégkivonatában ugyanis már csak egyedül Gyöngy Gábor szerepel tulajdonosként. Ám más furcsaság is feltűnik az Opten adatbázisában. Mégpedig az, hogy 2022. november 23-án vagyonrészesedés lefoglalását jegyezték be Gyöngy Gábor üzletrészére. Joggal vetődik fel a gondolat, hogy Dzsudzsákék kiszállásának köze van a harmadik üzlettárs vagyoni részesedésével történtekhez. Valójában van összefüggés, ám nem úgy, ahogy azt elsőre gondolhatnák sokan.

Négy gazdasági érdekeltsége maradt. Fotó: MTI
Négy gazdasági érdekeltsége maradt. Fotó: MTI

A cégbíróságra benyújtott, 2022. november 22-i taggyűlési jegyzőkönyv választ ad ugyanis minden kérdésre. Eszerint Dzsudzsák Balázs és Erdélyi Zoltán is egyaránt eladásra kínálta az üzletrészét, melyet Gyöngy Gábor szerzett meg adásvételi szerződés révén. Mindez egy nappal a vagyoni részesedés lefoglalásának bejegyzését megelőzően történt.

Ugyanezen jegyzőkönyv következő pontjából kiderült, hogy

Erdélyi Zoltán és Dzsudzsák Balázs is egyaránt 20-20 millió forintos kölcsönt nyújtott a társaságnak korábban.

A tulajdonrészük eladásával a követelésük még változatlanul fennáll, ezért úgy állapodtak meg, hogy a tartozásért a vevő, vagyis Gyöngy Gábor, mint magánszemély vállal készfizető kezességet. Vállalta ugyanakkor azt is, hogy közjegyző előtt tartozáselismerő nyilatkozatot tesz, vagyis ennek nyoma volt látható az Opten adatbázisában. A vagyoni részesedés lefoglalását egyébként a cégkivonatba is bejegyezték a cégbírósági dokumentumok alapján, ám ezt a foglalást végül november 28-án feloldották, ami a tartozás kiegyenlítésére enged következtetni.

Dzsudzsák Balázs nem marad cég nélkül

Noha a BGZN-től rövid időn belül megvált, ezen kívül is marad több - és régebbi - céges érdekeltsége is. Legrégebbi cége a sportszer-kiskereskedelemmel foglalkozó DB7.hu Kft., mely tavaly 2 millió forintos árbevételből valamivel több mint 32 milliós veszteséget hozott össze.

2019-ben belépett az egészségügy területére is: többedmagával megalapította a Rába Medical Invest Kft.-t és a Rába Medical Center Kft.-t is. Utóbbi végül a Rába Medical Invest leánycége lett, így ma már Dzsudzsák közvetlenül birtokolja a Rába Medical Centert, mely tavaly már igen szép évet zárt, 162,7 millió forintos bevételből 47,1, milliós tiszta profit lett év végén. Ellenben az anyagcégnek kicsit még döcögős volt a 2021-es éve. Noha közel 22,5 milliós bevételt el tudtak könyvelni, az évet 21,6 milliós veszteséggel zárták.

A focista legújabb cége a 2021-es alapítású Első Magyar Léghajógyár Kft., melynek főtevékenysége légi- és űrjárműgyártás, valós tevékenységbe azonban még a mai napig nem fogott bele - legalábbis a beszámoló alapján. 2021-ben ugyanis egy forint árbevételt sem tudott elkönyvelni, viszont a minimálisan felmerülő kiadások miatt 386 ezer forintos veszteséggel zárta az évet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!