2014. október 29. 08:40

A Telenor Magyarország árbevétele 3,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a harmadik negyedévben és 39,634 milliárd forintot tett ki, az egyszeri tételek nélküli EBITDA (adózás, kamatfizetés és amortizáció nélkül számolt eredmény) 13,118 milliárd forintot ért el, ami alig maradt el az egy évvel korábbi 13,141 milliárdtól - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a bevétel növekedésében a készülékek értékesítésének felfutása mellett szerepet játszott az összekapcsolási díjakból és a nem mobilszolgáltatásokból eredő bevételek emelkedése is.

Az előfizetések száma 25 ezerrel emelkedett a negyedév során és elérte a 3,46 milliót.

A hipernet hálózat bővítése és az átviteltechnikai fejlesztések eredményeként a beruházások értéke 3,1 milliárd forintra nőtt a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 2,3 milliárdról, nem számítva a frekvencia engedélyek díját.

A  Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pályázatán a negyedév során a Telenor 10 megahertzes (MHz) blokkhoz jutott a 800 MHz-es sávban, 2 MHz-es blokkhoz a 900 MHz-es sávban, és 20 MHz-es blokkhoz a 2600 MHz-es sávban. A társaság 31,725 milliárd forintot fizetett a blokkok 15+5 éves használati jogosultságáért.

A Telenor Magyarország 3 éven belül a lakosság 98 százalékára kiterjeszti a 4G lefedettséget és 15-20 milliárd forintot fordít hálózatfejlesztésre. A szolgáltató megduplázza a hálózatbővítés ütemét, hogy a jövőben még többen élvezhessék Magyarországon a másodpercenként 80 és 150 megabit (Mbps) maximális letöltési sebességet nyújtó hipernet hálózat előnyeit - ígérte negyedéves jelentésében a társaság.

mfor.hu szerk: ez az internetadó bevezetésének árnyékában, a Magyar Telekom vezérének tegnapi kijelentésének ismeretében igen érdekes vállalás.
A fejlesztési ütem gyorsításának terve a Telenor által ma kiadott eredeti közleményben is olvasható: http://www.telenor.hu/sajto/sajtokozlemenyek/1132

A társaság közölte azt is, hogy nőtt az egy előfizetésre jutó átlagos havi árbevétel összege is, egy éve alatt 3416 forintról 3487 forintra az összekapcsolási, valamint az előfizetéses és a forgalmi árbevétel javulásából eredően.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.