2001. november 21. 11:00

Az ember elvégez néhány év alatt egy felsőoktatási intézményt, azután kezébe kap egy papírt, ami azt igazolja, hogy több-kevesebb sikerrel vette az érettségi utáni Nagy Akadályversenyt.

6. Munkahelyi beilleszkedés - ami nemcsak alkalmazkodás.

Minden új munkahely próbára teszi az együttműködési készségeket, függetlenül attól, hogy ki "mekkora" társasági életet élt korábban. Munkatársainkat nem mi választjuk ki - legalábbis egyelőre -, ezért alkalmazkodni kell hozzájuk. Nemcsak rugalmasságra, de a toleranciára és empátiára is szükség van. Kérdés: Hajlandó vagyok és tudok-e csapatban dolgozni, kooperálni, odafigyelni mások érzelmeire? Szeretném-e illetve képes vagyok-e befolyásolni a munkahelyi légkört?

7. próba: Fejlődés és haladás - a lehetőségek felismeréséhez…

Önmagunk marketingjének írásban és szóban történő felvállalása mellett tudatosan kell tájékozódni. Folyamatosan tanulni kell, fejleszteni önmagunkat (és másokat), újabb kompetenciákat birtokolni. Segíteni kell, hogy szűkebb és tágabb közösségben mások is kibontakozhassanak. Haladni kell a korral, úgy technikai mint közösségépítési értelemben is! Ugyanis ha nem tesszük, a lehetőségeket felismerő kortársaink sikerét csak a szerencsének fogjuk betudni, noha ők csak a tőlünk szintén karnyújtásnyira levő - számunkra láthatatlan -lehetőségekbe kapaszkodtak bele!


Bármely álláskeresőnek, ha a fenti próbákat kiállja, valóban nem fog gondot okozni, hogy "hét" legyet üssön egy csapásra... Persze az is fontos, hogy a hétpróbás embernek minden sikertelen vagy sikeres, "asztalra csapás" vagy "előrelépés" után legyen ereje kiegyenesedve, emberként talpraállni és belenézni a tükörbe.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.