<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Havi szinten az eurózónában és a teljes Unióban is változatlan maradt a munkanélküliségi ráta.

Decemberben mind az euróövezet (11,7 százalék), mind a teljes Unió (10,7 százalék) munkanélkülisége változatlan maradt novemberhez viszonyítva - közölte pénteken az Eurostat. Előző év azonos időszakához viszonyítva azonban jelentős emelkedés mutatkozik, hiszen 2011 decemberében az euróövezetben 10,7, a teljes Unióban pedig 10 százalék volt a munkanélküliek aránya.

Egy év alatt egyébként 1,76 millió fővel nőtt a munkanélküliek száma az Európai Unióban, míg az euróövezet egészében 1,79 millióval.

A tavalyi év utolsó hónapjában a legalacsonyabb rátát Ausztria vonatkozásában közölta az unió statisztikai hivatala: 4,3 százalékot, de alacsony értékkel büszkélkedhet még Németország, illetve Luxemburg is, ahol egyaránt 5,3 százalékos a munkanélküliség. Hollandiában 5,8 százalékot közölt az Eurostat. Ezzel szemben a legmagasabb a munkanélküliség Görögországban (októberben 26,8 százalék volt) és Spanyolországban (26,1 százalék).

Egy év alatt a legnagyobb csökkenést regisztrálták Észtországban, Lettországban és Litvániában, míg a legnagyobb mértékben nőtt a munkanélküliség Görögországban, Cipruson és Spanyolországban.

Magyarország esetében decemberi adatot még nem közölt az Eurostat.

mfor.hu