2002. április 8. 11:00

Ma a nagyobb cégek mindössze harmada képes mérni és értékelni saját informatikai biztonsági mutatóit, noha a biztonsági incidensek évente dollármilliós kárt okoznak nekik. Ezt állapítja meg a KPMG első nemzetközi információbiztonsági felmérésében. A KPMG munkatársai világszerte olyan cégeket vizsgáltak, amelyeknek éves forgalma meghaladta az 50 millió dollárt.

A felmérés megállapításairól Mathew Ring, a KPMG közép- és kelet-európai regionális irodája információkockázat-kezelési (Information Risk Management - IRM) részlegének partnere elmondta, „egyre fontosabbá válik a biztonsági teljesítmény mérése. Pontos adatok nélkül nem irányítható hatékonyan egy rendszer működése.

Felmérésünk jól tükrözi, hogy a cégek többsége nem képes mérni és értékelni saját informatikabiztonsági teljesítményét. Fontos, hogy a szervezetek megtalálják saját rendszerük legsebezhetőbb pontját. Ha a védelmi mechanizmusokat nem alkalmazzák megfelelően mindenütt, akkor ezen a leggyengébb ponton keresztül, egy láncreakcióhoz hasonlóan, a rendszer minden eleme támadhatóvá válik.”

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.