TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Megkapta a távhőtermelői és szolgáltatói engedélyeket a Dalkia Energia Csoport leányvállalata. A Tata Energia Kft. 1800 lakás és 102 közület fűtését látja el 25 éves időtartamra - mondta el kedden Tatán, a Dalkia Energia üzletágigazgatója az átadás alkalmából tartott sajtótájékoztatón, melyen részt vett Gérard Bourland vezérigazgató.

Antal Sándor tájékoztatása szerint a Dalkia 13 évre szóló koncessziós díjat már kifizetett a városi önkormányzatnak. A 130 millió forintos összeget a város egy negyedmilliárd forintos pályázat önrészeként használta fel, amellyel a távhőrendszert modernizálják.

Az új távhőszolgáltató még a fűtési idény kezdetéig közel 25 millió forintos beruházásokat végez el. Felújítanak két nagyobb hőközpontot, energiaszivattyúkat építenek be, elvégzik a faaprítékos kazán nagyjavítását és a hőközpontokat távfelügyeleti rendszerre kapcsolják.

Michl József (Fidesz-KDNP) polgármester ismertette, hogy az önkormányzat 2012 végén írt alá koncessziós szerződést a Dalkia Energia Zrt.-vel a távhőrendszer 25 éves üzemeltetésére. A hő kétharmadát faapríték elégetésével biztosítják, a maradék egyharmadnyi hőmennyiséget gázkazánokban állítják elő.

A Dalkia Energia Zrt. erőművi üzletágának három erőművében Dorogon, Kőbányán és Pécsen földgáztüzelésű és megújuló energiát - biomasszát - felhasználó blokkok működnek. A társaság a 31 ezer lakást ellátó pécsi hőerőmű mellett országosan, a tatai hálózattal együtt 11 kis- és közepes távhőrendszert üzemeltet.

A Dalkia Energia Zrt. hőenergia-termelése meghaladja az 5 ezer terajoule-t, és évente több mint 600 gigawattóra villamos áramot állít elő. A vállalat jelenleg mintegy 630 főt foglalkoztat, országosan több mint 250 üzemeltetett telephelyen van jelen, 67 ezer távhőhálózattal ellátott ügyfelet szolgál ki, s eddigi működése során több mint 65 milliárd forintnyi beruházást hajtott végre.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.