2013. június 18. 15:10

Megkapta a távhőtermelői és szolgáltatói engedélyeket a Dalkia Energia Csoport leányvállalata. A Tata Energia Kft. 1800 lakás és 102 közület fűtését látja el 25 éves időtartamra - mondta el kedden Tatán, a Dalkia Energia üzletágigazgatója az átadás alkalmából tartott sajtótájékoztatón, melyen részt vett Gérard Bourland vezérigazgató.

Antal Sándor tájékoztatása szerint a Dalkia 13 évre szóló koncessziós díjat már kifizetett a városi önkormányzatnak. A 130 millió forintos összeget a város egy negyedmilliárd forintos pályázat önrészeként használta fel, amellyel a távhőrendszert modernizálják.

Az új távhőszolgáltató még a fűtési idény kezdetéig közel 25 millió forintos beruházásokat végez el. Felújítanak két nagyobb hőközpontot, energiaszivattyúkat építenek be, elvégzik a faaprítékos kazán nagyjavítását és a hőközpontokat távfelügyeleti rendszerre kapcsolják.

Michl József (Fidesz-KDNP) polgármester ismertette, hogy az önkormányzat 2012 végén írt alá koncessziós szerződést a Dalkia Energia Zrt.-vel a távhőrendszer 25 éves üzemeltetésére. A hő kétharmadát faapríték elégetésével biztosítják, a maradék egyharmadnyi hőmennyiséget gázkazánokban állítják elő.

A Dalkia Energia Zrt. erőművi üzletágának három erőművében Dorogon, Kőbányán és Pécsen földgáztüzelésű és megújuló energiát - biomasszát - felhasználó blokkok működnek. A társaság a 31 ezer lakást ellátó pécsi hőerőmű mellett országosan, a tatai hálózattal együtt 11 kis- és közepes távhőrendszert üzemeltet.

A Dalkia Energia Zrt. hőenergia-termelése meghaladja az 5 ezer terajoule-t, és évente több mint 600 gigawattóra villamos áramot állít elő. A vállalat jelenleg mintegy 630 főt foglalkoztat, országosan több mint 250 üzemeltetett telephelyen van jelen, 67 ezer távhőhálózattal ellátott ügyfelet szolgál ki, s eddigi működése során több mint 65 milliárd forintnyi beruházást hajtott végre.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.