2015. augusztus 18. 08:07

Nyereséges volt a CIG Pannónia Életbiztosító 2015 első fél évében, a társaság 589 millió forint adózás utáni eredményt ért el, míg tavaly ugyanebben az időszakban 186 millió forint nyeresége volt - közölte a biztosító társaság kedden.

A CIG csoport díjbevétele éves szinten 14 százalékkal nőtt, 7,974 milliárd forintot tett ki a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján készült, konszolidált jelentés szerint.

Az életbiztosítások díjbevételei 10 százalékkal nőttek 2014 hasonló időszakához képest, míg a nem-életbiztosítási üzletág 32 százalékos díjbevétel növekedést ért el, utóbbiból 1,65 milliárd forint díjbevétel származott.

A biztosító kárfizetésekre és szolgáltatásokra, valamint kárrendezésre fordított költségei 4,37 milliárd forintot tettek ki. Ebből 3,94 milliárd forint volt a befektetéshez kötött életbiztosítások részleges- és teljes visszavásárlása és 234 millió forint az általános biztosítások kárráfordítása.

A CIG Pannónia összes működési költsége mintegy 2,6 milliárd forint volt az első félében, amelyből 1,67 milliárd forint a fizetett megbízási díj, jutalék és egyéb szerzési költség.

A CIG Pannónia részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír a hétfői tőzsdenapot 163 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 237, a legalacsonyabb 156 forint volt.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.