2016. december 15. 14:17

A MÁV-csoport a már folyósított havibéren túlmenően egyösszegű, egyszeri kifizetést utal át karácsony előtt a nem vezetői munkakörben foglalkoztatott mintegy 35 ezer munkavállalójának.

A MÁV és a szakszervezetek között 2016 februárjában létrejött bérmegállapodásban a vasúttársaság vállalta, hogy amennyiben a gazdálkodási eredmények arra fedezetet biztosítanak, akkor a negyedik negyedévben javaslatot tesz egyszeri kifizetésre - áll a vasúttársaság által kiadott közleményben.
 
A Vasutas Érdekegyeztető Tanácson folytatott mai tárgyaláson a munkáltató és az érdekképviseletek – a szükséges gazdasági elemzéseket követően – megállapodtak, hogy a MÁV Zrt.,  MÁV-START Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt., MÁV FKG Kft. és a MÁV Vagon Kft. munkavállalói 45 ezer forint, a  Záhony-Port Zrt. dolgozói 20 ezer forint egyszeri kifizetésben részesülnek az elkötelezettség erősítésének és a munkavállalók megbecsülésének jeleként.
 
A munkáltató és az érdekképviseletek folytatják a bérezésről és a kollektív szerződésről szóló, november végén megkezdett tárgyalásokat.
 
mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.