2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Negyvenmilliárd dollárt követel a brit BP energetikai társaság a Deepwater Horizon fúróplatformot üzemeltető cégtől a mexikói-öbölben egy éve történt olajkatasztrófa miatt elszenvedett veszteségek ellentételezésére.

A BP szerint rosszul végezte a munkáját a Transocean nevű cég, amely a felrobbant fúrótorony tulajdonosa és üzemeltetője is egyben. "A tényállás világos: 2010. április 20-án valamennyi biztonsági berendezés és rendszer felmondta a szolgálatot", ami végül balesethez vezetett - áll a BP keresetében.

A Transocean számos ponton megszegte a BP-vel kötött szerződést, nem tartotta karban megfelelően a fúróplatformot, nem képezte ki kellő alapossággal az alkalmazottakat és nem koordinálta megfelelően a mentési munkálatokat, amikor tűz ütött ki a platformon - áll a helyi idő szerint szerdán, a törvényi határidő előtti utolsó napon egy New Orleans-i szövetségi bíróságon benyújtott keresetben.

A BP beperelt egy másik társaságot, a Cameron International nevű vállalatot is, amely az olajömlést vészhelyzetben automatikusan megakadályozó berendezést gyártotta. Ez a berendezés sem működött, amikor bekövetkezett a baleset.

A tavaly áprilisi fúrótorony-robbanásban 11 ember meghalt. A baleset miatt megindult olajszivárgás az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb környezetszennyezése volt. A mélytengeri az olajkútból 153 napon keresztül összesen 651 millió liter olaj ömlött a Mexikói-öböl vízébe. A mentésben a válság tetőpontján 50 ezer ember és 7 ezer tengeri jármű vett részt. A helyi lakosok szerint a hullámok még mindig sodornak partra olajszennyezést és a BP erőfeszítései a médiaérdeklődés lanyhulása nyomán nem észlelhetők többé.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!