1p

A jó eredmény a magas olajárak mellett a termelés további fejlődésének is köszönhető.

Az angol-holland energiaipari vállalat az év első három hónapjában 7,28 milliárd dolláros, a készletek átértékelése nélkül számított nyereséget realizált, szemben az egy évvel korábbi 6,29 milliárddal. A friss adat ugyanakkor az elemzői várakozásokat is jelentősen meghaladja, hiszen a Dow Jones által megkérdezett elemzők 6,75 milliárd dolláros nyereséget prognosztizáltak 2012 első negyedévére.

A csoport árbevétele 123,7 milliárd dollár volt az első negyedévben az előző év azonos időszakában elért 114,84 milliárd után.

Az eredményhez a magas árak mellett a teljes olaj- és gázkitermelés év során bekövetkezett 1 százalékos növekedése is hozzájárult, ugyanakkor a tavalyi negyedik negyedévhez képest 7 százalékos bővülés történt. A kitermelés összesen 1 millió hordót jelent, vagyis napi 3552-t.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!