2017. október 30. 08:21

A Quadron lett a QualityNet kiberbiztonsági partnere.

A legnagyobb kuvaiti internetszolgáltató, a QualityNet a magyar Quadron Kibervédelmi Kft. szakmai támogatásával indította el IT biztonsági üzletágát - közölte Gulyás Péter, a Quadron Kibervédelmi Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-vel.   A QualityNet szombaton jelentette be Kuvaitban, hogy telekommunikációs cégből ICT szolgáltatóvá alakul, külön kiberbiztonsági üzletággal, amely magyar partnere szakmai támogatásával valósult meg - mondta az ügyvezető igazgató.

A két cég 2016 óta működik együtt, az eddigi tapasztalatok mindkét oldalról pozitívak. "A közel-keleti régióban sokkal gyakrabban történnek kibertámadások, ám tudásban 5-10 éves lemaradásban vannak hozzánk képest, így a mi tapasztalatunk és szakértelmünk rendkívül értékes számukra" - fogalmazott a szakember. Elmondta azt is, hogy az együttműködés alapján új régiós ügyfelekre és megrendelésekre is számítanak. "Amennyiben terveink megvalósulnak, a hazai árbevétel többszörösét érhetjük majd el az arab-öbölbeli működésből" - fogalmazott Gulyás Péter, aki elmondta azt is, hogy helyi céget és irodát is terveznek.

Tájékoztatása szerint a cég 2018-ban a kuvaiti tevékenységéből 3-5 millió dollár (800 millió-1,3 milliárd forint) árbevételt tervez. A következő három évet tekintve ennek többszörösére számít.

Már két olyan projektben is felkérést kaptak, amelyek önmagukban több tízmillió dollár nagyságrendűek, teljesítésükhöz pedig más magyar cégeket is be kell vonniuk, hiszen több tíz, vagy akár száz kibervédelmi szakértőre is szükség lehet. E projektek jellemzően a közlekedési infrastruktúra és a honvédelem területén valósulnak meg - tette hozzá.

A magyar vállalkozás a nyilvános cégadatok szerint tavaly mintegy 530 millió forint árbevételt és 26 millió forint nyereséget ért el. Az idén 600-700 millió forint árbevételre számítanak 30-50 millió forint nyereséggel - közölte a 20 főt foglalkoztató cég ügyvezetője.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.