2017. október 30. 08:21

A Quadron lett a QualityNet kiberbiztonsági partnere.

A legnagyobb kuvaiti internetszolgáltató, a QualityNet a magyar Quadron Kibervédelmi Kft. szakmai támogatásával indította el IT biztonsági üzletágát - közölte Gulyás Péter, a Quadron Kibervédelmi Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-vel.   A QualityNet szombaton jelentette be Kuvaitban, hogy telekommunikációs cégből ICT szolgáltatóvá alakul, külön kiberbiztonsági üzletággal, amely magyar partnere szakmai támogatásával valósult meg - mondta az ügyvezető igazgató.

A két cég 2016 óta működik együtt, az eddigi tapasztalatok mindkét oldalról pozitívak. "A közel-keleti régióban sokkal gyakrabban történnek kibertámadások, ám tudásban 5-10 éves lemaradásban vannak hozzánk képest, így a mi tapasztalatunk és szakértelmünk rendkívül értékes számukra" - fogalmazott a szakember. Elmondta azt is, hogy az együttműködés alapján új régiós ügyfelekre és megrendelésekre is számítanak. "Amennyiben terveink megvalósulnak, a hazai árbevétel többszörösét érhetjük majd el az arab-öbölbeli működésből" - fogalmazott Gulyás Péter, aki elmondta azt is, hogy helyi céget és irodát is terveznek.

Tájékoztatása szerint a cég 2018-ban a kuvaiti tevékenységéből 3-5 millió dollár (800 millió-1,3 milliárd forint) árbevételt tervez. A következő három évet tekintve ennek többszörösére számít.

Már két olyan projektben is felkérést kaptak, amelyek önmagukban több tízmillió dollár nagyságrendűek, teljesítésükhöz pedig más magyar cégeket is be kell vonniuk, hiszen több tíz, vagy akár száz kibervédelmi szakértőre is szükség lehet. E projektek jellemzően a közlekedési infrastruktúra és a honvédelem területén valósulnak meg - tette hozzá.

A magyar vállalkozás a nyilvános cégadatok szerint tavaly mintegy 530 millió forint árbevételt és 26 millió forint nyereséget ért el. Az idén 600-700 millió forint árbevételre számítanak 30-50 millió forint nyereséggel - közölte a 20 főt foglalkoztató cég ügyvezetője.

MTI

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés