2018. január 31. 15:10

A felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó Konzum-csoport is vételi ajánlatot tett a Telenor magyarországi érdekeltségére.

Múlt héten derült ki, hogy a Telenor értékesítheti a kelet-közép-európai operációját, amelyhez a magyar, bolgár, szerb és montenegrói cég tartozik. A cég egy amerikai befektetési alappal tárgyalt az értékesítésről. A Portfolió legfrissebb információi szerint a magyarországi operáció megvásárlása érdekében a Konzum-csoport is vételi ajánlatot tett a Telenornak.

A lap megkérdezte Jászai Gellértet, a Konzum elnökét az információkkal kapcsolatban, aki a következőt nyilatkozta:

"A Random Capital konferenciáján tavaly novemberben bemutatott prezentáció, illetve a BÉT honlapján is közzétett befektetői tájékoztató szerint a tőzsdei csoport egyik kiemelt akvizíciós, illetve fejlesztési területe az informatikai-telekommunikációs szektor. Ebbe a stratégiába a tevékenysége miatt a Telenor is beleilleszkedik. A kommunikációnkat továbbra is a tőkepiaci előírások szerint végezzük, ha olyan akvizícióval kapcsolatos döntést hozunk, amely a Tpt. rendelkezései szerint a kibocsátóra, vagy részvényeire kihatással van, azt a szabályozásnak megfelelően a jövőben is közzé fogjuk tenni."

A cikk szerint Magyarországon a Telenornak 3,1 millió előfizetője van és számításaik szerint durván 235-325 milliárd forintot érhet a Telenor Magyarország.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.