2015. január 20. 07:10

A hagyományos postai forgalom csökkenése és a bevételek apadása ellenére sem tervez az idén létszámleépítést a Magyar Posta - írja a Napi Gazdaság keddi számában.

A vállalat a lap megkeresésére közölte: nem számítanak jelentős létszámcsökkenésre a következő időszakban, a levél- és csekkforgalom csökkenéséből kieső árbevételt új - például elektronikus - szolgáltatások bevezetésével kívánják kompenzálni.

Az üzleti tevékenységet érintő jelentősebb változások hatással vannak a humánerőforrás-gazdálkodásra, de jelen ismeretek alapján ez egyelőre nem indokol csoportos létszámleépítést - közölte a társaság.

A Magyar Posta árbevétele, ha minimálisan is, de csökkent az elmúlt évek során, a legutolsó, 2013-as beszámoló szerint a cég árbevétele 191,2 milliárd forint volt. Mindeközben az alkalmazottak száma is kisebb lett, a cégbírósági adatok szerint három év alatt csaknem 1700 fővel. A Magyar Posta tavaly tovább zsugorodott, lapértesülések szerint a foglalkoztatottak átlagos állományi létszáma 2014 első negyedévben 31 701 fő volt, a második negyedévben pedig 31 322, míg 2013 végén még csaknem 32 300-an dolgoztak a társaságnál - írja a Napi Gazdaság.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.