TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az internet megváltoztat mindent. De ez valóban így van? A KPMG tanulmánya az internet magyarországi helyzetét, a cégek "e-stratégiáját", és felkészültségét vizsgálja.

Összefoglaló

A Net Readiness sm1 ("net-felkészültség") tanulmány azt a fejlődést kívánja bemutatni, amelyet a magyarországi cégek járnak be, hogy alkalmazkodjanak az újgazdaság követelményeihez. A Net Readinesssm kérdőív segítségével a KPMG 70 magyarországi közepes és nagyvállalat vezetőit kérdezte cégük felkészültségéről.
A megkérdezett társaságok több mint 60 százaléka magát közepesen, illetve jól felkészültnek tartja az e-business gyakorlására. A felmérés eredménye szerint jelenleg a vegyipari és gyógyszergyártó cégek, a pénzügyi szektor vállalatai, illetve az informatikai, kommunikációs és szórakoztató ipar cégei a legfelkészültebbek az e-businessre.

Főbb megállapítások

A legtöbb cég már átgondolta e-business stratégiáját, és saját technológiai infrastruktúráját megfelelőnek tartja az e-business fejlesztésekhez. Ugyanakkor további erőfeszítések szükségesek ahhoz, hogy a cég szervezetét az e-business igényeihez igazítsák, ha maximálisan ki akarják használni az újgazdaság előnyeit a piacszerzésben és a hatékonyság növelésében.

Noha a felkészültségben előbbre tartó cégek rendelkeznek valamiféle e-stratégiával, ez ritkán jelent részletes, dokumentált stratégiát. Az újgazdaság szinte minden cégnél téma, ám annak jelentősége és az egész vállalat szervezetére gyakorolt hatása még nem kellően ismert.

A cégek felső vezetése általában tisztában van az átalakulás szükségességével, és elkötelezett azok iránt. Ugyanakkor az e-gazdaságot jellemző új vállalati kultúra (e-kultúra) még nem honosodott meg, ennek legfőbb oka az, hogy az e-stratégia, illetve a felső vezetés ezirányú lépései nem jelennek meg a vállalaton belüli kommunikációban.

A megkérdezett cégek között alig akad olyan, amelyik az e-business tervekhez igazítva megkezdte volna az emberi erőforrások és a vállalati struktúra átalakítását.

A társaságok kevés energiát fordítanak a versenytársak e-business terveinek és tevékenységének elemzésére. Ez jelzi, hogy az e-business felkészültséget nem tekintik azonnali versenyelőnyt biztosító tényezőnek.

A technológia nem akadály az e-business fejlesztések előtt. A társaságok ezen a téren tekintik magukat legfelkészültebbnek az újgazdaságra. Ugyanakkor az e-projektek megvalósításában még van javítani való.

A megkérdezett cégek nagy hányada nem fordít elegendő pénzügyi forrást a fejlesztésekre. Ez azt jelenti, hogy az e-business valódi stratégiai jelentőségét még nem ismerték fel és az alkalmazásához kapcsolódó költség/ eredmény elemzések használata még nem terjedt el.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.