TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. október 14. 13:24

Folyamatosan csökken az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT) benyújtott panaszok száma; az idei év harmadik negyedévében összesen 26 panasz érkezett a testület panaszirodájába, míg a tavalyi év ugyanezen időszakában 42 - mondta Székely Ádám, az ORTT Panaszbizottságának soros elnöke kedden budapesti sajtótájékoztatóján.

A július 1-je és szeptember 30-a között benyújtott 26 panaszból csupán kettőt adtak be pártok, vagy frakciók a többi vélhetően egyéni kezdeményezés volt. A bizottság két panaszosnak ítélt igazat, 17 panaszt elutasított. Hét ügy még intézés alatt áll - közölte Székely Ádám.

Viszonylag magas számban, hat esetben nyújtottak be fellebbezést – tette hozzá. Székely Ádám kitért arra: a társadalmi érdeklődés alábbhagyása mellett a panaszok számának csökkenését az is magyarázhatja, hogy nagyon sokan nem tudják, miként kell panaszt beadni.

A sajtótájékoztatón közreadott kimutatás szerint a harmadik negyedévben a Magyar Televízió ellen három, a Magyar Rádió ellen négy, a TV2 ellen három, az RTL Klub ellen négy, az Info Rádió ellen egy, a Hír TV ellen három, a gödi Inside TV ellen három panaszt nyújtottak be. A fennmaradó ötöt egyéb műsorszolgáltatók ellen adták be.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.