2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Öt ajánlat érkezett a felszámolás alatt lévő Ózdi Finomhengermű Munkás (OFM) Kft. vagyontárgyaira a hétfői határidőig, azt azonban még nem tudni, hogy a pályázók az egész céget, vagy csak annak bizonyos egységeit vennék-e meg - közölte a pályázati határidő lejárta után a felszámolóbiztos.

Miután korábban nem járt sikerrel az OFM vagyontárgyainak értékesítésére kiírt pályázat, a céget újból meghirdette eladásra a bíróság által kijelölt felszámoló szervezet, a Contact Nord Kft., ám a mostani pályázati felhívás értelmében a cég egyben, de akár részegységekre bontva is eladóvá vált - közölte Gulyik Zsolt felszámolóbiztos.

Az OFM értékesítésre az elmúlt évben kiírt tender áfa nélkül 456 millió forint vételárat tartalmazott, most az irányár nettó 325 millió forint volt. A tíz tételre bontott értékesítési pályázat legértékesebb darabja az úgynevezett bugatér, a közép- és finomsor, az abroncssor és az irodaépület, ezek "kikiáltási" értéke 36-90 millió forintot tett ki.

A legutóbbi értékesítési pályázatra három ajánlat érkezett, kettő a cég egészére, egy pedig a külön is megvásárolható fémfeldolgozó üzemre. Ez utóbbit a felszámoló nemcsak érvényesnek, hanem eredményesnek is ítélte.

A hengerműre beadott pályázatokban megjelölt alacsony vételár miatt a legfőbb hitelezők úgy döntöttek, hogy ismét meg kell hirdetni eladásra a finomhengerművet. Korábban a két beérkezett és elbírált ajánlatok közül a legmagasabb 205 millió forintot tartalmazott. Akkor egy szlovák és egy magyar érdekeltségű kohászati társaság "kacérkodott" az OFM megvételével.

A most beérkezett öt ajánlatról még nem tudni, hogy azok a cég egészére, avagy bizonyos egységeire vonatkoznak-e - mondta a felszámolóbiztos, hozzátéve: közjegyző előtt még ezen a héten felbontják a borítékokat, és ezt követően értékelik ki az ajánlatokat.

Az OFM hitelezőinek befagyott igénye mintegy 1,7 milliárd forint, a speciális, ötvözetlen és gyengén ötvözött rúd-idom acélokat hengerlő kohászati társaság 2005-ben még hárommilliárd forintos árbevételt könyvelt el.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!