1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az OTP Bank 40,95 millió dollárért megvásárolja az oroszországi Donskoy Narodny Bank (DNB) 100 százalékát - közölte a magyar pénzintézet a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.

A tranzakció minden lényeges feltételét és garanciális elemét tartalmazó adásvételi szerződést 2007. november 12-én írják alá, az ügylet zárása 2008 elején várható.

A magántulajdonú univerzális bank az Orosz Föderáció Déli Szövetségi Kerületében, Rosztov Régióban található. 2006. év végi mérlegfőösszege 89,3 millió dollár, saját tőkéje pedig 2007 végére elérheti a 13 millió dollárt, továbbá közel 170 ezer lakossági betétszámlával, 50 ezer hitelszerződéssel és 46 fiókkal rendelkezik.

A vételár az OTP Bank szerint reális és értékarányos, megfelel a DNB piaci értékének. Az ügyletet megelőző elemző munkában az OTP Bank akvizíciós munkacsoportjának munkáját segítették a hitelintézet jogi és könyvvizsgálói tanácsadói, a Bakers&McKenzie, és a Deloitte.

Az OTP közleménye szerint a Donskoy Narodny Bank jól illeszkedik az OTP terjeszkedési stratégiájába. A tranzakció várható 2008 eleji zárását követően megkezdődik a DNB integrációja az OTP másik oroszországi leánybankjába, az Investsberbankba.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!