<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

2001 óta nem voltak olyan elégedetlenek az utasok az Egyesült Államok légitársaságaival, mint az idei első negyedévben. A Michigani Egyetem által összeállított amerikai fogyasztói elégedettségi felmérés szerint a légiipar a százas skálán csak hatvankét pontot ért el.

A légicégek megítélését idén több ezer - biztonsági okokból történt - járattörlés, valamint a rekordmagasságokba szökött olajárak miatti jegyáremelések rontották elsősorban - áll a tanulmányban.

A legalacsonyabb pontszámot a nemrég még egymással fúziós tárgyalásokat folytató US Airways Group Inc. és United Airlines légitársaságok kapták, mindössze 54-et illetve 56-ot. Igaz, még a tizenöt éve a lista elején álló Southwest Airlines is csak 79 pontot ért el - ráadásul négy százalékos javítás után.

A Continental Airlinest tíz százalékkal gondolták rosszabb szolgáltatónak a megkérdezettek, mint tavaly, 62 pontjánál még soha nem kapott kevesebbet. A Delta Air Lines által hamarosan felvásárolandó (és így a világ legnagyobb légitársaságát megalakító) Northwest Airlines is a 2001-es terrorcselekményeket követő légiipari pangás utáni legrosszabb pontszámát produkálta, 57 százalékosra ítélték teljesítményét.

"Az amerikai fogyasztóknak igen kevés választási lehetőségük van a légitársaságok terén, ezért lehetséges, hogy ennyire alacsony pontszámot elérő vállalatok is zavartalanul működhetnek" - mondta el a felmérés megalkotója, Claes Fornell a Reutersnek adott interjújában. A szakember hozzátette, hogy az utóbbi időben beindulni látszó összeolvadási folyamatok javíthatnak a helyzeten, de csak akkor, ha az ügylet után marad még pénz az utasok ellátására - ez azonban az eddigi tapasztalatok alapján nem gyakran fordul elő.

A vállalatok a magas üzemanyagárak és a gyengélkedő amerikai gazdaság miatt egyre több nehézséggel állnak szemben. Az elmúlt öt hónapban hat kisebb légicég jelentett csődöt. Iparági szereplők szerint a felmérés eredményei ugyan elszomorítóak, de meglepetést nem okoznak. A nagy légitársaságokat tömörítő szervezet szóvivője elmondta, hogy továbbra is keresni fogják szolgáltatásaik minőségi javításának módjait.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.