Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	
Pásztor András Pásztor András

Viharos gyorsasággal, két nap alatt bukott meg a vasárnap bejelentett Szuperliga. Megdöbbentően amatőr volt szinte minden ízében az, amit a csúcsfutball legnagyobb hatalmú klubvezetői előadtak a szóban forgó 48 óra alatt. A viharos gyorsaságú bukás rávilágított arra is, hogy mennyire előkészítetlen volt a tervezet, mennyire rossz szervezőnek bizonyultak a topfutball vezetői. Egy olyan rendszer képviselőivel szemben szenvedtek katasztrofális vereséget, amely korrupciójáról, tehetetlenségéről, átgondolatlan javaslatairól volt hírhedt, és népszerűnek egyáltalán nem volt mondható. A futball strukturális problémái azonban változatlanul fennállnak, amelyekkel valakinek kezdenie kéne valamit.

Az egyszeri halandó azt gondolná, hogy több százmillió fontos bevétellel gazdálkodó vállalatok tulajdonosai, irányítói, javarészt 50 év fölötti üzletemberek egyben tapasztalt szakemberek is, akik alaposan végiggondolják, megtervezik lépéseiket, sokszor hosszú távra tervezve. Hiszen így szerezték vagyonukat vagy így lettek cégvezetők. Nos, ha a Szuperliga klubjainak vezetőiről beszélünk, mintha nem is tévedhetnénk nagyobbat, annyira

minősíthetetlenül amatőr volt, ahogyan előadták a futball alapjait megrengető és felforgató elképzeléseiket.

Nem feltétlenül a Szuperliga ötlete volt rossz, bár sokan már ezt is elítélik, de a kivitelezés és a kommunikáció botrányosan gyengére sikeredett. Pedig nem lehet azt mondani, hogy ne szántak volna rá elegendő időt, hiszen a JP Morgan hónapok, évek alatt rakta össze a finanszírozási tervet, a hitelezők táborát. Nem kevés megbeszélést folytattak a szereplők egymás között is (talán ez volt az egyik fő probléma, hogy saját magukon kívül másokkal nemigen konzultálhattak) , jogászok hada dolgozott az alapító dokumentumokon, a bírósági beadványokon, felbérelték Theresa May, volt brit kormányfő kommunikációs igazgatóját, Katie Perriort, hogy vezesse az ESL médiastratégiáját.

Ez utóbbi különösen érdekes, hiszen

az elmúlt 48 órában gyakorlatilag az derült ki, hogy ilyen stratégia nem létezett.

Az egy dolog - bár ez is egészen hihetetlen -, hogy nem konzultáltak a tulajdonosok a saját klubjaik vezetőedzőivel, játékosaival (legalább a csapatkapitányokkal), egy szurkoló csoportot sem kérdeztek meg, néhol még a klub vezérigazgatójával sem (John W. Henry, a Liverpool legfőbb tulajdonosának bocsánatkérő videóüzenetéből legalábbis ez derült ki), és emiatt meglepettnek tűntek az elsöprő erejű visszautasítás láttán.

John W. Henry, az FSG és a Liverpool legfőbb tualjdonosa (Forrás: Liverpool.com)John W. Henry, az FSG és a Liverpool legfőbb tualjdonosa (Forrás: Liverpool.com)

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.