2p

Közben piaci pletykák terjednek arról, hogy a cég a "legnagyobb befektető" birtokába kerülhet.

Cégnyilvántartási papírok szerint tavaly év végén bírósági végrehajtás indult a Hell Energy Magyarország Kft. ellen. Az eljárást a Pesti Központi Kerületi Bíróság rendelte el. A végrehajtás elrendelésének az időpontja 2018. december 12., a bejegyzés kelte 2019. február 4.

Bruce Willis fénykorában
Bruce Willis fénykorában

A Hell gyártja az azonos néven futó energiaitalt, melynek a reklámarca volt Bruce Willis amerikai színész egy, a közelmúltban futó kampányban.

A Hell Energy Magyarország életében nem ez volt az egyetlen esemény a közelmúltban. A Barabás-család tulajdonában lévő, miskolci székhelyű cégben új ügyvezetők jelentek meg: a fiatalabbik testvér, Barabás Zsolt, valamint Szabari József Péter és Csereklye Barnabás.

De ez még nem minden. A közelmúltban ugyanis két új zálogjogi bejegyzés is felkerült a céges dokumentumokba. Mindkét esetben az Unicredit a zálogjogosult, a zálogjogok pedig tavaly november 21-én léptek hatályba. (A banknak korábban is volt bejegyzett zálogjoga egyébként.)

A cikkünk elején említett végrehajtás nem az első volt a cég történetében. A Fővárosi Törvényszék még 2013. februárjában rendelt el eljárást a céggel szemben, amit azonban egy hónap múlva le is zártak.

Eközben olyan pletykák terjednek a piacon, hogy egy nagy befektető figyelmét is felkeltette a Hell Energy. Csak meg nem erősített értesülésekre hagyatkozva tudjuk azt leírni, hogy a híresztelések szerint Mészáros Lőrinc köreiben érdeklődnek a miskolci energiaitalos cég iránt.

A társaság az elmúlt években rendre növelni tudta értékesítési bevételeit, a 2013-as 7,59 milliárdról 2017-re 33,77 milliárd forintra bővült a forgalom, ami mellett 2,39 milliárd forintos adózás előtti eredményt értek el.

Frissítés (2019.02.16. 16:54): Reagált lapunknak a Hell, közleményük szerint a végreahjtás elrendelése törvénytelen volt, a céget pedig a tulajdonosoknak nem áll szándékában eladni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!