<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Legalábbis a Ryanairnél. Az ok: elszálltak az üzemanyagárak.

A következő öt évben 40-ről 50 euróra nő a Ryanairnél az átlagos jegyár - jelentette ki Michael O'Leary a BBC Today című műsorában. Szerinte a piac alsó szegmensében az igazán olcsó akciós jegyárak – az 1 eurós, a 0,99 eurós, sőt a 9,99 eurós viteldíjak eltűnnek.

Michael O'Leary hazabeszél. Fotó: Wikimedia/World Travel & Tourism CouncilMichael O'Leary hazabeszél. Fotó: Wikimedia/World Travel & Tourism Council

A Ryanair első embere és az Orbán-kormány között a légitársaságokra is kivetett extraprofit-adó kapcsán durva adok-kapokra került sor az utóbbi hónapokban, mely e heti fejleményeként 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot szabtak ki az ír székhelyű fapados társaságra. 

O'Leary most azt mondta, bár a légiközlekedés teszi ki a globális szén-dioxid-kibocsátás 2,4 százalékát, a közúti közlekedés megreformálásával többet lehetne nyerni. Bár az ő cége is gazdaságosabb repülők felé fordul, az autók és kamionok elektromossá tétele fontosabb lépés lenne a Föld jövője szempontjából.

A Ryainair jobban kezelte a járvány után ismét fellendülő kereslet miatti helyzetet, „részben a szerencsének, részben a bátorságuknak” köszönhetően - véli a vezetője -, hiszen ők már tavaly novemberben, az omikron-variáns terjedésének csúcsán megkezdték a stáb feltöltésére a toborzást. Emiatt 2022 első felében a Ryanair csak a járatai 0,3 százalékát volt kénytelen törölni, szemben például a British Airways 3,5 százalékos mutatójával.

Az olcsó jegyárak eltűnése ellenére egyébként O'Leary - mindegy hazabeszélve - úgy tartja, továbbra is sokat repülünk majd, mert az emberek inkább olcsóbb járatokat keresnek majd, nem pedig az utazások számát csökkentik.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.