3p

Egy olyan kínai márkáról írunk ebben a cikkünkben, mely mára igazi PC nagyhatalommá vált, de abszolút megéri számolni a termékeikkel az új és használt laptopok piacán is. Relatív hamar nőttek hatalmasra, és mondhatni még mindig növésben vannak. Nézzük, mely cégről van szó!

Egy kiemelkedő szereplő az új és használt laptop és PC piacon: a Lenovo!

Mára már nagyon sokan teszik le a voksukat ezen gyártó termékei mellett. Nem véletlen, ugyanis legyen az akár új vagy használt Lenovo laptop, biztosak lehetünk benne, hogy pénzügyileg is jól járunk. Nagyszerű ár/érték arányú készülékeket tudunk vásárolni a márkától.

Köszönhető ez természetesen annak is, hogy nem csak ebben az informatikai szegmensben vannak jelen, sokkal szerteágazóbb a kínálatuk mind termékek, mint pedig szolgáltatások terén. A laptop és PC gyártás mellett szerver és mobiltelefon-gyártással is foglalkoznak, de jelen vannak további IT termékek gyártása terén is, továbbá lakossági internetszolgáltatással is rendelkeznek.

A Lenovo története 1984-ben indult

Kínában alapították a céget, méghozzá 1984-ben, így mondhatjuk, hogy egy elég fiatal vállalatról van szó. Bár utólag okos lehet az ember, azért talán már akkor sejtették, hogy mekkora potenciál lehet majd a cégben, ugyanis a nevük a “Le”, mint legenda, és a “novo”, mint új szavakból ered. 

Így szabad fordításban elmondhatjuk, hogy új legenda született Kínában 1984-ben. Mi sem támasztja ezt jobban alá, mint az a tény, hogy 2012-re maguk mögé utasították az addig egyeduralkodó HP-t is!

Kiböjtölték a nagy áttörést

Vannak olyan informatikai vállalatok, melyek pár év alatt igen komoly eredményeket értek el. Kiváló példa erre a texasi Dell. Azonban a Lenovóról ez nem mondható el. Nekik sokkal több időre volt szükségük a nagy áttöréshez, egész pontosan 20 évre, ugyanis 2004-ig kellett várniuk azzal, hogy elhagyják Kína határait.

Ez viszont olyannyira jól sikerült, hogy arra rögtön az egész világ felkapta a fejét. Ekkor ugyanis bejelentették, hogy felvásárolják az IBM PC részlegét. Így egy huszárvágással az IT világtérképén találták magukat. A nagy befektetés hamar meghozta a népszerűség mellett a pénzügyi sikereket is. Már az ügylet lezárásakor a világ 3. legnagyobb PC gyártójának számítottak. Sok pénzt hozó, bejáratott neveket sikerült megvásárolniuk, mint a ThinkPad, ThinkVision, ThinkCentre vagy a NetVista. Ma már ezek a megnevezések elképzelhetetlenek a Lenovo márkanév nélkül, de akkoriban még az IBM neve alatt értek el velük sikereket.

Olyannyira jól sikerült a felvásárlás, majd a további fejlesztések és a terjeszkedés, hogy 2012-re, mint már említettük is, világelsővé váltak!

Ma már nem kérdés, hogy megéri Lenovo termékeket vásárolni

Mint említettük is, a kiváló ár/érték arányú készülékeiket nagy érdeklődés övezi, legyen az egy új vagy akár egy használt darab. A még az IBM-től megvásárolt “Think” sorozatok nagy teherbírással, megbízhatósággal és tartóssággal tűnnek ki a többi gép közül, így pénzügyileg is jó döntést hoz az, aki ezeket választja.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!