2018. augusztus 28. 12:04
mfor.hu

Újabb abszurd információra derült fény a Mátészalkaleaks jóvoltából: miközben autóval Zajtáról Budapestre ér az ember, vonattal ezen idő alatt épp csak Debrecenig lehet eljutni.

A csigalassú, teljes felújításra szoruló Mátészalka-Debrecen vasútvonalon keresztül lehet a legegyszerűbben Budapestre jutni kötött pályás közlekedéssel Zajta, Fehérgyarmat és Mátészalka környékéről - vagyis az ország észak-keleti csücskéből.

Tanítási időszakban, vasárnaponként a leginkább kihasznált járat Budapestig a Hétmérföldes fantázianevet viselő vonat, ami Zajtától egészen Budapestig robog.

Ezt a 342 kilométeres távolságot a vonat 7 óra 17 perc alatt teszi meg. Ugyanezen idő alatt ha valaki a vonat indulásakor autóba ül, Budapestre érkezik, miközben a vonat még csak Debrecenbe gurul be.

Nem is csoda, hogy hetente 400 utazási alkalom történik a Mátészalka-Budapest útvonalon - kérdezte meg a Mátészalkaleaks az egyik legnagyobb telekocsi szolgáltatót. Ebből az adatból kiindulva, a nemzeti vasúttársaság 5315 forintos jegyárával számolva hetente mindez 2,126 millió forint bevételkiesést jelent a MÁV-nak.

Ez egy évre vetítve 110,552 millió forintos veszteség a vonat miatt, melyet helyenként még egy csiga (jelmezbe öltözött férfi) is le tud futni.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.