<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Újabb abszurd információra derült fény a Mátészalkaleaks jóvoltából: miközben autóval Zajtáról Budapestre ér az ember, vonattal ezen idő alatt épp csak Debrecenig lehet eljutni.

A csigalassú, teljes felújításra szoruló Mátészalka-Debrecen vasútvonalon keresztül lehet a legegyszerűbben Budapestre jutni kötött pályás közlekedéssel Zajta, Fehérgyarmat és Mátészalka környékéről - vagyis az ország észak-keleti csücskéből.

Tanítási időszakban, vasárnaponként a leginkább kihasznált járat Budapestig a Hétmérföldes fantázianevet viselő vonat, ami Zajtától egészen Budapestig robog.

Ezt a 342 kilométeres távolságot a vonat 7 óra 17 perc alatt teszi meg. Ugyanezen idő alatt ha valaki a vonat indulásakor autóba ül, Budapestre érkezik, miközben a vonat még csak Debrecenbe gurul be.

Nem is csoda, hogy hetente 400 utazási alkalom történik a Mátészalka-Budapest útvonalon - kérdezte meg a Mátészalkaleaks az egyik legnagyobb telekocsi szolgáltatót. Ebből az adatból kiindulva, a nemzeti vasúttársaság 5315 forintos jegyárával számolva hetente mindez 2,126 millió forint bevételkiesést jelent a MÁV-nak.

Ez egy évre vetítve 110,552 millió forintos veszteség a vonat miatt, melyet helyenként még egy csiga (jelmezbe öltözött férfi) is le tud futni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.