Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Márkázott tartalom

Napjainkban szerencsére egyre nyitottabbak az emberek, hogy pszichológust keressenek fel, ha nehézséget élnek meg egy-egy életterületükön, amit egyedül nem tudnak megoldani. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy sok esetben még mindig nagy homály fedi, mit is csinálnak pontosan a pszichológusok, mikor célszerű hozzájuk fordulni, miben lehetnek segítségünkre.

Egy-egy nehezebb élethelyzetben sokszor nem elegendő a barátok, rokonok támogatása, ilyenkor érdemes pszichológus segítségét kérni, aki célzottan és objektíven tud segíteni.

Lássuk, melyek a leggyakoribb tévhitek a pszichológiai tanácsadás kapcsán. 

Csak a beteg ember jár pszichológushoz

Talán ez az egyik leggyakoribb tévhit, hogy csak a mentálisan beteg emberek járnak pszichológushoz. Sokan még mindig úgy gondolják, hogy az egészséges embernek nincs szüksége pszichológusra, hiszen aki fejben rendben van, az egyedül is meg tudja oldani a problémáit. Az igazság az, hogy bárkinek szüksége lehet pszichológus segítségére, ha fejlesztené az önismeretét, vagy éppen úgy érzi, elakadt és nem látja a kiutat az adott helyzetből. 

Akiknek vannak barátai, azoknak nem kell pszichológus

Sokan úgy vélik, hogy a barátaikkal mindent meg tudnak beszélni, ezért kár elmenni pszichológushoz. Ami azonban megkülönbözteti a pszichológiai tanácsadást a baráti beszélgetéstől, az pont az, hogy a tanácsadás során a pszichológus elfogulatlan külső szemlélőként tekint a problémánkra, és titoktartási kötelezettség is van, így bármit megoszthatunk vele, amit a barátainkkal nem feltétlenül szeretnénk. 

A pszichológus majd megmondja mi a tuti

Gyakori tévhit, hogy a pszichológus majd megmondja, mit kell tenni, és akkor varázsütésre rendbejön a kliens élete. Ez azonban nem így van. A pszichológus nem tanácsokat osztogat, hanem segít rávezetni a megoldásra, hogy az adott élethelyzetben mi lehet a kiút.

Pszichológushoz járok és magától megoldódik az életem

Óriási tévhit, ha azt gondoljuk, azért, mert hetente egyszer elmegyünk pszichológushoz, attól megoldódik a problémás élethelyzetünk. A pszichológus csak utat mutathat nekünk, de az úton nekünk kell végigmenni. Nekünk kell vállalnunk a felelősséget az életünkért.

Ha pár tanácsadás után sem oldódott meg a probléma, akkor gond van a pszichológus tudásával

Alapvetően a terápia sikere a páciensen múlik, nem a szakemberen. A legtöbb esetben mire valaki eljut pszichológushoz, már évek óta fennálló problémával áll szemben, amit nem lehet varázsütésszerűen megoldani. Egy pszichológiai tanácsadás jellemzően több hónapig tartó terápiás folyamat, de nem ritka az évekig tartó terápia sem. Fontos hangsúlyozni, hogy sokszor már pár alkalom után érezhető javulás, változás. 

Szerencsére szépen lassan eljutunk arra a pontra, amikor már nem lesz ciki felkeresni egy pszichológust, ha az ember úgy érzi, hogy elakadt, kibillent az egyensúlyából, vagy csak jobban meg szeretné ismerni saját működését, megérteni önmagát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.