<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Augusztus 31-én csődeljárás indult a Kisvárdán alig két éve működő csigafeldolgozóval szemben. A rengeteg állami hitelt maga előtt görgető cégnek igen komoly problémái vannak.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) irányítása alatt működő HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Kft. felmondta a csigafeldolgozással és tésztagyártással foglalkozó, két éve Kisvárdán üzemet építő Bourgogne Gastronomie (BG) Kft. támogatási szerződését, majd az állami Eximbank Zrt. és az MKB Bank Nyrt. a hiteleit is - írja a napi.hu. 

Nem jött be a csigafeldolgozás (Fotó: Pixabay)Nem jött be a csigafeldolgozás (Fotó: Pixabay)

Mint arról lapunk beszámolt, augusztus utolsó napján indult csődeljárás a társasággal szemben, de nemcsak a hitelek okozhattak problémákat a cégnek, mivel a dolgozói béreket sem tudják hónapok óta kifizetni. A probléma ráadásul nem újkeletű.

Cikkünk megjelenése után több dolgozó is megkereste lapunkat segítség, tanács reményében. Elmondásuk szerint már tavaly is gondok voltak a bérek fizetésével, az ígérgetések mellett háromhavonta jutottak hozzá egyhavi bérükhöz. 

A napi.hu cikke szerint a vállalkozás 6,5 milliárd forintból felépített és 2019 szeptemberében átadott üzemének beruházásához a KKM - a 2017. augusztus 25-én létrejött támogatási szerződés alapján - 2,52 milliárd forintot folyósított. 

A KKM azért állt el a támogatási szerződéstől, mert annak több rendelkezését megsértette a cég. A BG Kft. "A 2020-as üzleti évben a vállalt 300 fős átlagos állományi létszám helyett 184 fős átlagos dolgozói létszámmal rendelkezett, amelyből továbbá a vállalt 15 fős felsőfokú végzettséggel rendelkező átlagos állományi létszám helyett átlagosan 8 főt foglalkoztatott. A cég továbbá megszegte a támogatási szerződésben rögzített beszámolási és tájékoztatási kötelezettségeit is. 

A külügyminisztérium így kamatostól kéri vissza a 2,52 milliárdos támogatást. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.