7p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Jövőre közel 163 milliárd forintot szán a kormány a projektre.

A határidő lejártához közeledve sorra jelennek meg a cégek beszámolói a 2020-as évükről. Ezek sorában a kezdetekkor 750 milliárd forintos bekerülési költséggel tervezett Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának építésében részt vevő cégek, a kínai bekötésű China Tiejiuju Engineering & Construcion Kft. és a Mészáros Lőrinc érdekeltségei közé tartozó RM International Zrt. is közzétette jelentését (a konzorcium harmadik tagja, a China Railway Electrification Engineering Group Magyarország Kft. beszámolója cikkünk írásakor még nem volt elérhető), ezekből pedig az derül ki, hogy hosszú évek helyben topogása után elindult a gigantikus beruházás.

Kelebiát is érinti a vasútvonal megújítása (Forrás: szabadmagyarszo.hu)Kelebiát is érinti a vasútvonal megújítása (Forrás: szabadmagyarszo.hu)

A kínai hátterű cég eredménykimutatása szerint ugyanis tavaly 3,95 milliárd forint nettó árbevételük keletkezett, szemben a korábbi, 2017-ig visszanyúló évek nulla forintjával. Aminek az oka nyilván az volt, hogy a cégnek a Budapest-Belgrád vasútvonal beruházásában szántak fontos szerepet, így amíg a projekt el nem indul(t), a cég sem tudott aktivitást kifejteni.

Ebben a helyzetben történt változás tavaly, a kiegészítő beszámolóban ugyanis azt az információt találjuk az árbevétellel kapcsolatban, hogy alapvetően "vasútvonal fejlesztéssel" állt összefüggésben. Ez a tétel 3,948 milliárd forintot tett ki, a maradék összeg pedig "tovább számlázott szolgáltatások utáni bevételekből" származott. Nincs tudomásunk arról, hogy a kínai bekötésű cég más magyarországi vasúti projektben is részt venne, ezért arra gyanakszunk, hogy ez a mintegy 3,5 milliárd forintot már a Budapest-Belgrád beruházással összefüggésben számlázták ki.

A bevételnek köszönhetően a kínai hátterű, a China Railway No. 9. Group Corporation Limited tulajdonában lévő kft. 2,17 milliárd forintos adózott eredménnyel zárt tavaly. Egy évvel korábban -217,6 millió forint volt az eredmény, vagyis akkor veszteséges volt a társaság.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.