6p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

Elindult a beruházás, a Mészáros-birodalom különböző szegleteiből érkeznek a szakemberek a kivitelező cégbe.

Fontos változások történtek az RM International Zrt.-ben a nyáron, új tagokkal bővült az igazgatóság. Ez önmagában még nem lenne érdekfeszítő hír, de ha hozzátesszük, hogy a Mészáros-családhoz köthető vállalkozásról van szó, amelyik részt kap a Budapest-Belgrád vasútfejlesztési projektben (kínai partnercégekkel együttműködve), aminek csacska 750 milliárd forintos költségterve minden idők leggrandiózusabb beruházásai közé emelik az építkezést, és a belépők más Mészáros-érdekeltségeknél már bizonyítottak, máris más fényben látjuk az eseményeket.

Képünk illusztrációKépünk illusztráció

Az RM International sokáig egy alvó cég volt, amit 2017-ben hoztak létre, azzal a nem titkolt céllal, hogy egyszer majd szükség lesz erre a nagy infrastruktúrafejlesztések idején. Érdemi tevékenységet ennek megfelelően nem fejtett ki az elmúlt időszakban, bevételei nem voltak, így szinte törvényszerűen veszteséggel zárta eddigi működésének éveit. Két éve, 2018-ban például 178,1 millió forint veszteséget szenvedtek el.

Ehhez képest minimális, 7,4 milliós veszteséget könyveltek el tavaly, ám mint laptársunk cikkében bemutattuk, muszáj volt rendezni a cég saját tőkéjét, hogy megfeleljenek a törvényi kötelezettségeknek.

Eközben azonban személyi változások is színesítették a vállalkozás életét, amely azt jelzi, hogy beindulni látszik a gépezet, az alvó cég ébredezik.

A személycserékre részben azért volt szükség, mert elválnak Mészáros Lőrinc és felesége útjai, ami a céges kapcsolati hálójukat is felbolygatja. Ennek folyományaként Mészáros Beatrix a legtöbb közös érdekeltségű (ideértve a cégvezetést is) vállalkozásból távozik, mint ebben a cikkünkben megírtuk. Vélhetően ezzel lehet összefüggésbe hozni, hogy Mészáros Beatrix idén június eleje óta már nem tagja az RM igazgatóságának sem.

Ahová beültek viszont olyan üzletemberek, akiknek korábban nem volt közvetlen feladatuk az RM Internationalban, viszont a Mészáros-birodalom más érdekeltségeiben már kaptak fontos szerepet.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.