<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
9p


			
		
		


		
		

Iparági forrásaink szerint a chiphiány mellett a járműiparban más alapanyagok és alkatrészek esetében is lehetnek ellátási problémák. A vállalatoknak emellett a logisztikai nehézségekre és a járvány esetleges újabb hullámára is fél szemmel figyelniük kell. Ennek ellenére a nagy hazai gyártókat a nyári karbantartási munkákat a korábbi évek gyakorlatának megfelelően végzik el.

Nehéz évet zártak tavaly a magyarországi üzemekkel is rendelkező autógyártók, hiszen a korábbi évekhez képest visszaesett a termelésük, több év után csökkent az árbevételük. Igaz, volt olyan vállalat, amely határozott költségcsökkentéssel elérte azt, hogy a fentiek ellenére a nyeresége mégis javuljon.

Pörögnének a magyar autógyárak

A gyengébb 2020-as év után az idei sokkal jobbnak ígérkezett, és úgy tűnt a Magyarországon gyártott Audik és Mercedesek iránt nagyon komoly érdeklődés van szerte a világban. A cégek meg is próbálták felpörgetni a termelésüket, hogy

kihasználják a megugró keresletet, amely egyesek szerint a hagyományos robbanómotoros járművek utolsó aranykora lesz, több vállalat egy évtized múlva már nem fog ilyen erőforrásokkal szerelt járműveket forgalomba hozni.

A következő években lassan fordul a kocka és a benzines vagy dízel üzemű autókat felváltják az elektromos meghajtású járművek.

A fentiek jegyében a Debrecenben létesülő BMW gyárban már csak elektromos autókat fognak gyártani, de tavaly decemberben a Mercedes is bejelentett egy nagyszabású beruházást a kecskeméti telephelyén, ahol ugyancsak tisztán elektromos járművek készülnek majd. Az érme másik oldala, hogy a karbonsemlegesség elérése miatt kitűzött 2030-as és 2050-es célok miatt az Audi esetében van olyan részleg, ahol évről-évre egyre kisebb területen és kevesebb "futószalagon" gyártanak. Más kérdés, hogy ezzel ellentétben van olyan részleg is, amely viszont folyamatos és látványos növekedést érnek el.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.