<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A budai luxusétterem után egy luxusbisztró is Matolcsy Ádám barátjának a tulajdonába került, miután több végrehajtás is folyamatban volt az üzemeltető cég ellen.

Jól sikerült lezárnia a 2021-es évet Pintér Máténak, akit a hazai sajtóban Matolcsy Ádám barátjaként is azonosítanak. Azok után, hogy kiderült, ő a vevője a Várkert Kaszinóban közpénzből létrehozott luxusétteremnek, egy másik vendéglátóegységet is sikerült megszereznie. Igaz, ez a vásárlás még nyár végén kezdődött el, és csak egy hónapja lett hatályos a tulajdonosváltás. De haladjunk sorban.

A Pintér Máté tulajdonában lévő Felix Gastronomy Kft. 2021. december 16-ától kezdve a Bárkert Kft. tulajdonosa - vettük észre a cégnyilvántartásban. A tulajdonosváltást azonban csak idén január 11-én jegyezte be a cégbíróság.

Az már a cégbíróságra benyújtott papírokból derült ki, hogy az adásvételi szerződés sokkal korábban megköttetett, mégpedig 2021. augusztus 12-én. A Bárkert Kft. üzemelteti a Várkert Bazárban lévő Bárkert Bistrót, mely magáról azt hirdeti a honlapján, hogy

"Hagyományos, klasszikus, modern, újszerű, de mindenek előtt: minden ízében meglepetés! (...) A tradicionális magyar ételeket markáns nemzetközi ízekkel házasítottuk össze."

Új kezekben a Várkert Bazár bisztrója (Fotó: Bárkert)
Új kezekben a Várkert Bazár bisztrója (Fotó: Bárkert)

A különleges fogások azonban nem állták ki a koronavírus-járvány próbáját, a Kft. beszámolója szerint ugyanis 2020-ban 57 millió forintos árbevételt ért el az előző évi 183 millió után. Abban azonban nem volt változás, hogy mindkét év masszívan vesztesége lett: 2019-ben 11 millió, 2020-ban pedig 53 millió lett a mínusz. De a profitabilitás előtte sem volt jellemző a cég tevékenységére, 2017-es indulása óta csupán egyszer, 2018-ban sikerült nyereséget termelni, akkor a 159 milliós bevételből 6,5 milliós profit maradt év végére.

A problémák halmozódására, súlyosbodására utalhat, hogy 2019 végétől kezdve több végrehajtás is indult a cég ellen. Az elsőt 2019. november 3-án rendelte el a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága, az eljárást 2019. november 14-én szüntették meg. 2020. márciusában újabb eljárást indított a NAV, majd 2020. október 10-én egy közjegyző rendelt el végrehajtást, ezt követően pedig 2020. október 19-én a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága rendelte el a végrehajtást a cég ellen.

A 2020-ban indult eljárások mind hosszú ideig tartottak, ezek 2021. júliusa és októbere között zárultak le.

Bővülő cégháló

A Felix Kitchen & Bar, valamint a Bárkert Bistro megszerzése mellett még újabb szereplővel gyarapodott Pintér Máté céghálója.

2021. július elsején a Felix Gastronomy Kft.-n keresztül megalapította a Bank Catering Kft.-t, melyet a cégbíróság július 6-án jegyzett be.

A 3 millió forintos törzstőkével létrehozott cég főtevékenysége éttermi, mozgó vendéglátás, de mellette más tevékenységi köröket is felvett, többek között

  • a rendezvényi étkeztetést,
  • egyéb élelmiszer-kiskereskedelmet,
  • a máshova nem sorolható egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenységet,
  • egyéb oktatást,
  • vagy épp a konferencia, kereskedelmi bemutató szervezését.

A cég ügyvezetője az a Szabó Csaba lett, aki más mellett a szintén Pintér Máté tulajdonában is álló Kacsa Gasztro Kft. társtulajdonosa és ügyvezetője.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.