TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A felcsúti polgármester érdekeltségéből a gyermekei irányítása alá kerülhetnének a balatoni kempingek.

A Gazdasági Versenyhivatal honlapján közzétett dokumentum szerint a Mészáros Csoport közvetlen, egyedüli irányítást szerezne a Konzum Management Kft. felett. A Mészáros Csoport néven korábban maga Mészáros Lőrinc és felesége szerezte meg a vasútépítéssel foglalkozó V-Híd Zrt.-t, most viszont ez a megnevezés a felcsúti polgármester gyermekeit jelenti a dokumentum szerint: Mészáros Beatrixot, Homlok-Mészáros Ágnest és ifj. Mészáros Lőrincet.

Ők szereznék meg a tranzakció során a Konzum Management Kft.-t, mely a cégnyilvántartások szerint 70 százalékban Jászai Gellért, 30-ban pedig a Konzum Nyrt. tulajdonában áll. Vagyis Mészáros gyermekeinek képbe kerülésével úgy tűnik, Jászai kiszáll ebből a bizniszből. A kiszemelt Zrt. leányvállalatain keresztül a magyarországi turisztikai iparágban, ezen belül a kemping szolgáltatások területén rendelkezik érdekeltséggel. Tulajdonosa

  • a Balatontourist Kft.-nek,
  • a Balatontourist Füred Club Camping Kft.-nek,
  • a BLT Ingatlan Kft.-nek,
  • valamint a Balatontourist Camping Kft-nek is.

Fotó: MTI Fotó: MTI

2016-ban

  • a Balatontourist Kft. 312 milliós,
  • a Balatontourist Füred Club Camping 665 milliós,
  • a Balatontourist Camping Kft. pedig 773 milliós árbevételt ért el,
  • a BLT Ingatlan Kft.-t abban az évben alapították, érdemi tevékenysége még nem volt.

Mészárosék balatoni terjeszkedésével kapcsolatban egyébként a Versenyhivatal még tavaly szeptember végén indított versenyfelügyeleti eljárást a BLT Group Zrt.-vel szemben az összefonódás idő előtti végrehajtásának gyanújával. A vizsgálat idén januárban lezajlott, melynek során megállapították, hogy az összefonódást túl korán, még a GVH vonatkozó döntése előtt hajtották végre. Ezért 5,3 millió forintos bírságot szabtak ki a BLT Group Zrt.-re.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.