<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

Uszkve egy évvel a válás után szinte minden céges kapcsolatot megszakítottak a válótársak.

Egy évvel ezelőtt az ősz kezdetén robbant a hír, hogy a Mészáros-házaspár beadta a válókeresetet - a fejleményről rendkívüli módon még a Magyar Távirati Iroda is beszámolt. A döntés magánéleti vonatkozása mellett az elmúlt 10 évben felépült cégbirodalomra is hatást gyakorolt. A - ma már volt - feleség ugyanis számos társaságban jelen volt vagy tulajdonosként vagy pedig cégvezetőként az operatív irányításra volt befolyással.

Mészáros Lőrinc és exfelesége (Fotó: MTI)Mészáros Lőrinc és exfelesége (Fotó: MTI)

A jelek szerint a család vagyonának felosztása nem okozott túl sok nehézséget, ráadásul az már a válás bejelentése előtt hónapokkal elkezdődhetett. Kelemen Beatrix ugyanis már tavaly júniusban kiszállt jó néhány, volt férjével közös cégből és őszre gyakorlatilag csak a Life TV-ért felelős Media Vivantis Kft. maradt a tulajdonában. Emellett vezető tisztségviselő maradt két cégben:

  • az alapvetően rendezvényszervezésre szakosodott Talentis Event and Media Kft-ben,
  • valamint a Puskás Ferenc Sport Hotel Kft.-ben. Ennek tulajdonosa a Mészáros Lőrinc által elnökölt "A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány".

Idén nyár végén azonban a maradék kapcsolatokat is elkezdték megszakítani a volt házastársak. Mint arról lapunk elsőként beszámolt, Kelemen Beatrix augusztus 23-a óta már nem ügyvezetője a Puskás Ferenc Sport Hotel Kft.-nek. Helyére a Mészáros Gasztro Kft.-t is vezető Czene Ferenc került.

Ezt követően Mészáros Lőrinc megvásárolta Szíjj Lászlótól annak egyik cégét, az Andrssy-Rezidencia Kft.-t. Az eset pikantériája, hogy ez a cég, mely 100 millió forinttal létrehozta és birtokolja a Vital Media Alapítványt. A civil szervezet azzal került be a hírek fősodrába, hogy 820 millió forinttal támogatta meg a Kelemen Beatrix tulajdonában lévő Media Vivantist.

Nem állítjuk, hogy ördögtől való gondolat lenne, de a Media Vivantis támogató alapítvány megszerzésétől lehet egyáltalán nem független fejlemény, hogy november közepén Kelemen Beatrix végül megvált a cégtől. Azt eladta a részben Vaszily Miklós 50 százalékos tulajdonában lévő Progress Media Kft.-nek. Ennek a cégnek a másik fele a Bizalom Vagyonkezelő Kft.-é, ami okirattal bizonyíthatóan Mészáros Lőrinc pénzét kezeli, mögött ott van többek között Tima János, Alcsútdoboz alpolgármestere is, aki a TV2 Zrt. igazgatóságának tagja, a TV2, az IKO és az Atmedia anyavállalatának vezető tisztségviselője.

Az értékesítés ellenére azonban Kelemen Beatrix maradt a Media Vivantis igazgatóságának elnöke. Így ma már ez az egyetlen gazdasági szerepköre a volt feleségnek.

Mert hogy egy nappal azelőtt, hogy Mészáros Lőrinc Szíjj Lászlótól megvette a tévét dotáló alapítvány tulajdonosát, Kelemen Beatrix kikerült a rendezvényszervezésre szakosodott cég vezetőségéből.

Szeptember elsejétől ugyanis már nem ő a Talentis Event and Media Kft. ügyvezetője - vettük észre a cégkivonatban. Helyére a tápiószentmártoni Balogh Ernő került.

Balogh korábban a Lapcom Zrt. igazgatóságának tagja volt, jelenleg is a Közép-Európai Sajtó- és Médialapítvány tulajdonában lévő Printimus Kft. ügyvezetője. 2021. februárjában pedig létrehozta a saját cégét is Doboz a Holdon Kft. néven, melynek fő tevékenysége reklámügynöki tevékenység. Érdekesség, hogy 2012 és 2018 között már volt egy ugyanilyen néven működő cége, ám azt a Fővárosi Törvényszék kényszertörlési eljárás keretében megszüntette.

Az idei nyár vége-ősz eleje mozgalmas lehetett Kelemen Beatrix számára, hiszen hirtelen két társaság vezetői pozíciójából is kikerült, majd a médiacégétől is megvált. A jövő zenéje egyelőre, hogy marad-e a továbbiakban az igazgatóság elnöki székében, vagy a tulajdonosváltást követően onnan is menesztik.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.