Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

Április végén jegyezték be a tulajdonosváltást az A Plakat Kft.-nél.

A felcsúti milliárdosnak nemcsak a mezőgazdaság a szívügye, hanem a médiareklám területe is. Legalábbis ez szűrhető le abból, hogy egy újabb volt Simicska-céget vett a saját nevére, ahelyett valamelyik nagyobb vállalata alá vonta volna be. Ugyanez történt Simicska agrárcégével, a Mezort Zrt.-vel is.

Mészáros Lőrinc (fotó: MTI)
Mészáros Lőrinc (fotó: MTI)

Simicska Lajos a hírhedt G-nap után egészen 2018 nyaráig birtokolta a vállalatait, majd júliusban minden érdekeltségét eladta üzlettársának, Nyerges Zsoltnak. Már ekkor is lehetett gyanítani, hogy a Simicska-cégek végül Mészáros Lőrinc körében fognak kikötni, a sejtésből idővel azonban tény lett. Nyerges Zsolttól előbb Mészáros bizalmasához, Vörös Józsefhez került több cég is, melyek közül több még jelenleg is a birtokában van. Az újraosztás során a cégbirodalom építőipari zászlóshajója, a Közgép Szíjj Lászlóhoz került, a média területén működő cégek a jobboldali alapítvány égisze alatt működnek tovább.

Mészáros elsőként a mezőgazdasággal foglalkozó ékkövet nézte ki saját magának, a Mezort Zrt.-t. 2018. december 7-én pedig egyedüli tulajdonosként be is jegyezték, pár nappal később az igazgatóságba is beültette a saját fiát.

Most újabb céget vett a saját nevére. 2018. április 5-étől a jelenleg is Vörös József, ügyvéd tulajdonában lévő Pro-Aurum Zrt. és a NEO-MET Kft. mellett Mészáros Lőrinc is az A Plakat Kft. tulajdonosai között szerepel. A tulajdonviszonyokban történő változást április 29-én jegyezték be.

Az A Plakat Kft. fő tevékenysége médiareklám, leánycége nincs, viszont még 2017-ben a Simicska-cégek leívelő szakaszában is 102 milliós árbevételt tudott elérni, ami alig marad el a 2013-ban - a problémáktól mentes időszakban elért 141 milliótól. A társaság tulajdonosai a 2017-es 30 milliós nyereséget az eredménytartalékból elvett 70 millió forinttal kiegészítve kifizették osztalékként.

Az A Plakat Mészároshoz kerülése után Vörös József ügyvédnél még 9 egykori Simicska-cég, valamint leányvállalataik pihennek:

  • a Publimont Kft.,
  • a NEO-MET KFt.,
  • a PRO A Kft.,
  • a PRO B Kft.,
  • a Lánchíd Rádió Kft.,
  • a Pro-Aurum Zrt.,
  • a Megapolis Media Zrt.,
  • a Pro-Ráta Holding Zrt.,
  • és az Euro Publicity Kft.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.