<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Visszatérőben a SIM kártyás okosórák divatja, ami egyáltalán nem csoda, tekintettel arra, hogy mostanra kiderült, mire jó igazán ez a formátum: telefonálni. Ehhez a kis készülékhez pedig még zseb sem kell, így gond nélkül magunkkal vihetjük. Cikkünkből kiderül, mit érdemes tudni róluk, és melyek a legszuperebb képviselői a műfajnak.

Miről is szólnak a SIM kártyás okosórák?

Ezeknek az okosóráknak a legfontosabb jellemzőjük, hogy képesek SIM kártyát fogadni, emellett hálózati modemmel is rendelkeznek. E kettőnek hála alkalmasak telefonálásra, akár hívás fogadásáról, akár annak indításáról legyen szó. A készülékekre általánosan jellemző funkciók is e köré épülnek: szokott lenni bennük telefonkönyv, hívásnapló és persze tárcsázó. Mindezekhez általában a 2G hálózatokat veszik igénybe. (Semmi pánik: nem ez, hanem a 3G fog belátható időn belül megszűnni!)

Felmerülhet a kérdés, hogy mégis miért kéne valakinek egy ilyen, már-már butának nevezhető eszköz, ha van mobiltelefonja. A válasz éppen az egyszerűségben rejlik: akkor tesz jó szolgálatot egy SIM kártyás okosóra, ha egyrészt olyan tevékenységbe kezdünk, amely közben gondot okozna egy mobil elhelyezése, másrészt éppenséggel semmi szükségünk annak millió funkciójára. Csak annyit szeretnénk, hogy továbbra is elérhetőek legyünk. Melyek most a legjobb SIM kártyás okosórák?

A toplista

Most a fenti leírásnak megfelelő okosórákat listázzuk, tehát azokat, amelyek 2G-t használnak, megbízhatóak és elsődleges funkciójuk a telefonálás. (A 3G-t és 4G-t használó okosórák másik kategóriát jelentenek: ezeknek az internetezés a legfontosabb funkciójuk, ám emiatt nem is bírják olyan sokáig szusszal, mint cikkünk tárgyai.) Lássuk hát a legjobbakat:

  • Fuse Pro: Ez egy remek okosóra számos sportfunkcióval és magyar nyelvű menüvel. A telefon funkció mellett megjeleníti az értesítéseket, a mobilunkkal (akár Androiddal, akár iPhone-nal) összekapcsoljuk, Bluetooth-szal kihangosítható, plusz található benne időzítő, számológép és naptár. Sportoláskor igen hasznos, hogy vízálló (IP67), van benne pulzusmérő, figyeli az aktivitást, továbbá a GPS-vevőjének köszönhetően igen pontosan adja vissza a megtett távolságot és sebességünket. Különböző sportmódok (biciklizés, futás, túrázás) elérhetőek. Van még benne magasságmérő, digitális iránytű és stopper is.

  • G4 Smart: ez az előzőnél olcsóbb, kisebb, magyar menüs okosóra amellett, hogy kezeli a hívásokat és az SMS-eket, kihangosítható és ez is továbbítja az értesítéseket. MicroSD kártyát belehelyezve a zenelejátszó, a kamera és a képnéző funkció is elérhetővé válik. Sajnos csak Android mobillal működik együtt.

  • G4 Pro: Ez az előzőnek egy továbbfejlesztett változata. Megjelenésük, méretük hasonló, ám ez iPhone-nal is kompatibilis, ugyanakkor nem tehető bele microSD kártya. Viszont van benne pulzusmérő.

Ha néha olyan helyzetben vagyunk, amikor nem kellenek a sallangok, akkor értékelni fogjuk a SIM kártyás okosórák világát. Válasszunk egyet, és irány a vadon!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.