1p

A 660 milliárd forintos vagyonával leggazdagabb felcsúti nagyvállalkozó két magántőkealapját olvasztotta egybe.

Az Eirene Magántőkealap az egyike volt azoknak a titokzatos képződményeknek, amelyek az MKB Bankot privatizálták még 2016 tavaszán, ám tulajdonosuk kiléte egy ideig titokban maradt, élve azzal a lehetőséggel, hogy a magántőkealapok gazdái a nyilvánosság elől rejtve maradhatnak.

Egy évvel később aztán kiderült, ami addig csak sejthető volt, e magántőkealap mögött (is) Mészáros Lőrinc áll - ezt maga a felcsúti milliárdos jelentette be.

Amikor az MKB Bank összeolvadt előbb a Budapest Bankkal, majd a Takarékbankkal, megalkotva az MBH Bankot, Mészáros ebben is a magántőkealapjai révén lett tulajdonos. Közülük a Global Alfa Magántőkealap most bejelentette, hogy a Magyar Nemzeti Bank 2023. augusztus 16-ai határozata értelmében augusztus 31-ei hatállyal összeolvadt az Eirene Magántőkealappal. 

Ennek következtében az Eirene MBH-részvényei is a Globalhoz kerültek, amely utóbbi közvetett befolyását 28,1 százalékra srófolta. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!