1p

Jön még vásárlóra dér?

Egymás után dőltek meg a melegrekordok februárban, és ezt a növények is érzékelik, egyes fák már virágoznak, több gyümölcsfafajta is "tavaszi üzemmódra" válthatott a szokatlanul enyhe időjárás miatt.

Ez azonban nem jó hír a gyümölcstermesztőknek , és ennél fogva a vásárlóknak sem az Agroinform cikke szerint, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy márciusban, de akár áprilisban is újra lehetnek fagyok. Ezek pedig helyrehozhatatlan károkat okozhatnak a termésben, és ez ellen csak korlátozottan, illetve jókora költségekkel lehet védekezni.

A lap szerint elsősorban a sárgabarck, az alma, a szőlő, az őszibarack, illetve a szilva lehet veszélyben, de figyelni kell a cseresznyére, a körtére, a meggyre és az almára is.

Miután a tavalyi termés igen gyenge volt a legtöbb gyümölcsből, idén jobb eredményekben reménykedtek a termesztők, ám számításaikat keresztülhúzhatja az időjárás, és ha így lesz, akkor az az árakban is alaposan meg fog látszódni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!