TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

13,5 milliárd dollár értékben bocsát ki új részvényeket a Bank of America, miután az amerikai hatóságok a stressz tesztek elvégzése után 33,9 milliárdos tőkebevonásra kényszerítették - írja a Bloomberg. Az új kibocsátásból és az elsőbbségi részvények átalakításából csak az összeg felét tudja előteremteni a cég.

A Bank of America lett a legnagyobb vesztese a 19 amerikai banknál elvégzett stressz teszteknek, mivel a céget közel 34 milliárd dolláros tőkebevonásra kötelezte a Fed. Ennek első lépéseként 1,25 milliárd új részvényt bocsátanak ki 10,77 dolláros árfolyamon, ebből 13,5 milliárd dollárra tesznek szert, a további összeget eszközök értékesítésével, az adózás előtti profit növelésével és az elsőbbségi részvények átalakításával fedezné a bankóriás.

A Bank of America kedden jelentette be közleményben, hogy 1,25 milliárd új részvényt bocsát ki 10,77 dolláros árfolyamon, ebből összesen 13,5 milliárd dollárra tesz szert. További 3,5 milliárd dollárt jelenthet majd az elsőbbségi részvények átalakítása törzsrészvényekké, mivel így nem kell majd osztalékot fizetni utánuk. Ezzel máris előteremtette a cég a 34 milliárdos tőkeszükséglet felét.

A cég közlése szerint további 10 milliárdos tőkeemelést terveznek eszközök értékesítésével, illetve 7 milliárd dollárral emelnék meg a tőkét az adózás előtti eredmény javításán keresztül - írja a Bloomberg. A Bank of America egyelőre próbál megegyezni a Fed-del a tőkeemelés mértékéről, ha sikerül elérni, hogy kisebb összegre legyen szüksége, akkor ezek a tervek változhatnak a jövőben - mondta el a cég szóvivője a Bloomberg kérdésére.


Az amerikai jegybank a stressz tesztek során azt valószínűsítette, hogy 2009-ben és 2010-ben a Bank of America összesen 136,6 milliárd dolláros veszteséget fog elszenvedni, ami a teljes hitelállományának 10 százalékát teszi ki. Kenneth Lewis, a cég elnök-vezérigazgatója azonban már május elején egy konferencián azt kifogásolta, hogy a Fed sokkal sötétebb képet vesz alapul az amerikai gazdaságról, mint amit az elemzői várakozások mutatnak.

Leggyorsabban egyébként a Wells Fargo és a Morgan Stanley reagált a stressz tesztek eredményeire, a két cég már május 8-án 16,6 milliárd dollár értékben adott el részvényeket és kötvényeket.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.