6p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A volt jegybankelnök még pénzügyminiszterként 1999-ben arra hivatkozva mondott le egy előadást, hogy menedzserbetegsége van. Bár a Szent Ferenc Kórház elsősorban kardiológiai betegek rehabilitációjára szakosodott, menedzserszűrést is végeznek. Jelenleg két cég dolgozóinak állapotfelmérése zajlik. Mit is takar ez a sokoldalú vizsgálat, és mit profitálnak belőle a munkáltatók és dolgozóik? Erről beszélgettünk Szvirida Alexszel, a Budapesti Szent Ferenc Kórház egyik pszichológusával.

A Szent Ferenc kórház II. emeletén lévő szoba ajtaján kis tábla figyelmeztet rá, hogy a helyiségben pszichológiai beszélgetés zajlik, nehogy valaki kopogással vagy hangos beszéddel megzavarja azt. Ez persze a programnak csak az egyik eleme: az állapotfelmérés része egyebek között egy kardiológiai szűrés, EKG és laborvizsgálat, de dietetikussal is találkoznak a résztvevők.

Nem kell persze szó szerint, és kizárólag menedzserekre gondolni a szó klasszikus értelmében: valójában az adott cég minden dolgozójának munkaegészségügyi felméréséről van szó. Ennek része a pszichológussal folytatott beszélgetés is. A szűrés költségeit a munkaadó állja.

Az állapotfelmérés része egyebek között egy kardiológiai szűrés
Az állapotfelmérés része egyebek között egy kardiológiai szűrés
Fotó: Depositphotos

Szvirida Alex fiatal, kárpátaljai származású szakember, pályája kezdetén áll, a kórházon belül alapvetően a bent fekvő betegek lelki vagy akár palliatív kezelésével foglalkozik (a palliatív kezelés azon betegek ellátási módját jelenti, akiknél gyógyulás nem lehetséges és a betegség progresszív – a szerk.). A menedzserszűrés keretében egy héten minden három délelőtt maximum négy ember fordul meg Alex szobájában, miután átestek az egészségügyi vizsgálatokon.

Mennyire nyílnak meg a kliensek? Milyen munkahelyi konfliktusokról számolnak be? Hiszen léteznek olyan munkahelyek, amelyekből egy van Magyarországon. Bizonyos médiaközpontok, de akár a parlament, vagy valamelyik egyedi, tudományos kutatóintézet. Mit lehet tenni, ha például a munkavállaló hosszú ideje szenved az elviselhetetlen főnök rigolyái miatt, de nem szeretné elveszíteni az állását? Ilyenkor ugyanis a főnököt kellene kezelni, nem a beosztottat…

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával
Bejelentkezés / Regisztráció

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!