1p

Gyorsan terjednek az új variánsok, de mit tehetünk ellenük?

Egyre többen betegek, de az új Covid-variánsok egy szokásos őszi-téli járványnak tűnnek egyelőre. Fotó: Depositphotos
Egyre többen betegek, de az új Covid-variánsok egy szokásos őszi-téli járványnak tűnnek egyelőre. Fotó: Depositphotos

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa beszélt az Infostart összefoglalója alapján az M1 televízióban arról, hogy gyorsan terjed a koronavírus új variánsa. De ez nem ok különösebb pánikra, hiszen a főorvos szerint a koronavírus ma már nem egy különlegességj, és ugyanúgy tudunk ellene védekezni, mint például az influenza ellen, ugyanúgy is terjed, mint az influenza.

"Ugyanúgy is kellene felfognunk, mint egy szokásos őszi vagy téli járványt"

- tette hozzá, majd elmondta, mit tehetünk egészségünk megóvása érdekében.

"Aki gondolja, használjon maszkot, aki gondolja, maradjon otthon, hogyha beteg, és aki gondolja, oltassa be magát, különösen ha idős és valamilyen krónikus betegségben szenved. Az eddigi védőoltások és gyógyszerek az új variánsok ellen is jók"

- fogalmazott az infektológus, aki azt is elmondta, az újabb variánsok nem tűnnek súlyosabbnak, mint a korábbiak, de ez még változhat a későbbiekben.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!