<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Okostelefonra küld információt a bikini, amelyet egy francia startup fejlesztett. A fürdőruhára napérzékelőt szereltek, amely okostelefonon keresztül figyelmezeti a napozót, hogy kenje be magát.

"Egyszerűen jött az ötlet, láttam a strandon valakit, aki jól leégett - mesélte Marie Spinali. Ezután kezdte vállalkozása, a mulhouse-i Spinali Design weboldalán keresztül forgalmazni a találmányt.

"Azt mondtam magamnak, van olyan virágcserép, amelyik figyelmeztet, ha szomjas a növény, tehát ki lehetne találni valamit, ami olyankor ad jelzést, ha túl erős a napsugárzás" - magyarázta a fiatal nő, aki szeretne ezer darabot eladni az okos fürdőruhából, amelyet egyelőre csak nők számára kínálnak.

A 149 euróért (46 ezer forint) kínált bikini méretre készül, és felszerelnek rá egy kis fekete, vízálló érzékelőt, amely az ultraibolya sugárzást méri.

Az információt továbbítja a fürdőruha viselőjének telefonjára vagy tabletjére. A napozás előtt be kell állítani, milyen típusú a tulajdonos bőre és mennyire barnult már le.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.